AW Poll: bijna helft lezers zegt Netflix op bij toeslag op accounts delen

AW Poll: bijna helft lezers zegt Netflix op bij toeslag op accounts delen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een kleine helft van de lezers zegt zijn Netflix-abonnement op als er een extra toeslag komt voor het delen van een account buiten het huishouden. Zo blijkt uit onze poll. Netflix is van plan om dit in 2023 te implementeren: deel je je account met iemand buiten je huishouden, dan moet je daar een paar euro per maand extra voor gaan betalen. Iets wat niet voorkomt bij andere streamingdiensten. Veel lezers vinden dat maar niets: 49 procent zou er zijn hele abonnement om opzeggen.

Toeslag op Netflix

Netflix verloor in de eerste helft van 2022 een miljoen abonnees en daarom zit de schrik er goed in bij het bedrijf. Dat er daarnaast steeds meer andere streamingdiensten verschijnen, maakt het helemaal spannend voor de streamingdienst. Aan de andere kant had datzelfde Netflix in het derde kwartaal van 2022 2,4 miljoen nieuwe abonnees (mede dankzij Jeffrey Dahmer en Stranger Things). Nog steeds wil het echter dit nieuwe beleid invoeren, naast dat het komt met een goedkoper abonnement met reclames om nog meer abonnees te trekken.

Die plannen zien veel van onze lezers totaal niet zitten. 49 procent zou zijn hele abonnement opzeggen, terwijl 14 procent zegt alleen te stoppen met het delen van inloggevens met anderen. 11 procent weet het nog niet. Er zijn ook mensen die die toeslag wel willen betalen: 9 procent zegt dat van plan te zijn. 9 procent deelt zijn Netflix-account op dit moment helemaal niet. 8 procent heeft geen Netflix.

AW Poll: bijna helft lezers zegt Netflix op bij toeslag op accounts delen

Ja versus nee

Het nieuwe beleid van Netflix is een veelbesproken onderwerp de laatste tijd: iets dat we ook merken aan de reacties onder de poll. Mensen zijn over het algemeen uitgesproken kamp ‘zeker niet betalen’ of juist kamp ‘prima voor die paar euro’. strijder bijvoorbeeld hoort bij het tweede kamp: “Tsja. Mijn dochter studeert elders en woont al een jaar of drie vier niet meer thuis. Ze is nog niet financieel onafhankelijk van ons. Zij deelt dus ons gezinsaccount. Zolang dit zo is zal ik dan eventueel bijbetalen, tenzij idd een rechter dit verbiedt omdat t onwettig is.”

Dan is er natuurlijk nog een dingetje: ga je dat als accounthouder zelf betalen, zo’n toeslag, of laat je dat de ‘leecher’ doen, die jouw account gebruikt? bgoedhart: “Ligt er aan. Willen de mensen meebetalen, dan zou ik de extra toeslag wel betalen. Anders nee.” Tot slot heb je natuurlijk altijd rebellen.. RebelwithoutaClue: “Mijn optie zit er niet tussen. Ik deel wel en dat zal ik blijven doen zonder bijkomende kosten. Die vrienden maken gewoon een VPN verbinding met mijn netwerk en Netflix ziet dus netjes mijn IP adres bij hun staan.”

Gerelateerde artikelen

Veel mogelijkheden

Er leiden veel wegen naar Rome (en dan bedoelen we in deze context niet de HBO Max-serie) en het is interessant om te zien dat er zoveel verschillende meningen en plannen zijn. Sommige mensen zien het delen van een account als een recht dat ze hebben, omdat dat nu eenmaal altijd al het geval is bij Netflix, anderen zijn blij dat het jaren wel kon en vinden het billijk om daar nu wat extra euro’s voor te betalen. En ja, die kwestie die Bgoedhart ter tafel brengt is ook interessant: in hoeverre laat je die geluksvogels die op jouw account mogen meeliften meebetalen?

Vragen genoeg. De grootste vraag is echter wanneer Netflix dat nieuwe beleid invoert: is dat al per 1 januari? We zullen zien… Tot volgende week, dan is er weer een nieuwe poll!

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk