AW Poll: bijna helft lezers gebruikt geen AI-tools

AW Poll: bijna helft lezers gebruikt geen AI-tools

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Uit onze poll blijkt dat AI-tools dus niet onder iedereen even populair zijn. Nobody bijvoorbeeld: “Ik heb geen reden om het te gebruiken. Zou niet weten wat het toe moet voegen aan mijn leven. De tech die ik nu gebruik bevalt mij prima.” Daarentegen zijn er ook mensen die het juist voor van alles en nog wat gebruiken.

AI-tools

Marvado is zo’n enthousiasteling: “Ik gebruik ze voor mijn werk, studenten krijgen les in gebruik van de tool en ik gebruik het ook om ideeën te genereren of dingen uit te werken. Verder gebruik ik het voor mijn studie (master Leren en innoveren), eigen teksten controleren op consistentie en taalfouten, ideeën genereren enzovoort. En ook voor de lol.” We maakten het hem inderdaad wat moeilijk door die keuze niet te bieden.

11 procent gebruikt ze alleen als ze ingebakken zijn in een zoekmachine of tekstverwerker, terwijl nog eens 11 procent ze heel bewust opzoekt om voor werk te gebruiken. Hoewel docenten er enorm voor vrezen, zegt slechts 2 procent van de respondenten AI-tools te gebruiken voor de studie. Valt dus erg mee. 9 procent gebruikt ChatGPT en consorten alleen in de vrije tijd en 22 procent experimenteert ermee of gebruikt het gewoon voor de lol.

AW Poll: bijna helft lezers gebruikt geen AI-tools

AW Poll

Er is ook wel veel plezier mee te beleven. Je kunt deze tools allerlei leuke grappen laten vertellen, of je kunt een mop beginnen die de AI afmaakt. Je kunt de AI ook vragen om je bijvoorbeeld wat woorden in een bepaalde taal te leren en je vervolgens van een test voorzien om te kijken of je het goed hebt geleerd.

Het houdt ook mensen als glasblazer bezig: “Ik gebruikt ze tegenwoordig bijna dagelijks. Op dit moment via de browser Chatgpt en sinds enkele dagen op mijn telefoon de App van Bing. Soms naast elkaar de beide AI Bot's waarbij Chatgpt er soms verschrikkelijk naast zit. Ik was aanvankelijk heel erg sceptisch en dat ben ik vaak nog, maar met veel googelen naar een probleem met mijn NAS, waar ik al uren mee aan het worstelen was, kwam Chatgpt met de oplossing. Heel mooi geclusterd in heldere bewoordingen hoe het probleemp benaderd/opgelost kon worden.”

Het kan dus best handig zijn, misschien toch eens een gokje wagen? Volgende week kun je in ieder geval hier op Androidworld weer een poll verwachten. Misschien wel gegenereerd door een AI-tool. Tot dan!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk