AW Poll: bijna helft lezers deelt streamingdiensten binnen gezin

AW Poll: bijna helft lezers deelt streamingdiensten binnen gezin

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Met steeds meer streamingdiensten in Nederland, wordt het steeds duurder om zoveel abonnementen te hebben. Geen wonder dus dat veel Nederlanders hun accounts delen met anderen: dat scheelt weer. Onze lezers blijken vooral veel binnen het gezin accounts te delen, maar liefst 45 procent, maar ook buiten het gezin wordt er volop gedeeld: 31 procent deelt zijn account(s) met mensen buiten het eigen gezin.

Gerelateerde artikelen

Streamingdiensten delen

In onze poll vroegen we je eerder deze week om te delen of je aan accountsharing doet. Of het nu om Netflix, Videoland, Disney+ of iets anders gaat, dat maakt niet uit. Zie jij als je inlogt maar één profiel, of heb je er inderdaad voor je buurman, je moeder en je beste vriendin ook een profiel én een inlog gegeven? We blijken dat veel te doen: driekwart van de lezers deelt zijn accounts. 45 procent houdt het bij het eigen gezin of huishouden, terwijl 31 procent ook buiten het gezin of huishouden deelt.

18 procent deelt zijn account met niemand, 4 procent wil er niets over zeggen en 3 procent kiest ‘anders’. Blijkbaar voelen we wel dat het wat stiekem is en soms niet helemaal de bedoeling om onze accounts te delen. Zo zegt Edwin1: “Ik deel het Netflix account heel stiekem met mijn vader.🙄 Niet verder vertellen hè.😁”

AW Poll: bijna helft lezers deelt streamingdiensten binnen gezin

Geen Netflix

Een optie die we niet hebben toegevoegd aan de poll, maar de natuurlijk nog steeds bestaat, is dat mensen helemaal geen streamingdiensten hebben: Jaap.Z bijvoorbeeld. Nobody had ook nog een andere antwoordoptie nodig: “Ik gebruik geen van de officiële streaming apps dus er valt niks te delen.” Er zijn natuurlijk ook illegale manieren om toch de content van Netflix te kijken, maar in tegenstelling tot het soms wat schimmig lijkende delen van accounts is dat wel echt verboden.

Wat niet verboden is, dat is volgende week weer meedoen aan de AW Poll. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk