AW Poll: betaalverzoek van de bank net zo populair als Tikkie

AW Poll: betaalverzoek van de bank net zo populair als Tikkie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

37 procent van de lezers maakt gebruik van een betaalverzoek via hun eigen bank om vrienden te vragen geld terug te betalen. Dat is net één procent meer dan Tikkie, de app van ABN Amro om geld terug te betalen. @tukker bijvoorbeeld: “Gewoon een betaalverzoek in de groep.”

Wiebetaaltwat

Wilkoschiks wijst op een andere, handige app voor aftikken: “Eigenlijk altijd "Tikkie". Maar als we met vrienden langer (weekend/week) weg zijn, is de app "wie betaalt wat" wel handig.” 4 procent geeft aan een andere app te gebruiken, en dat is in veel gevallen Wiebetaaltwat.

Er zijn ook mensen die niemand laten aftikken, maar er volgende keer vanuit gaan dat de ander dan de rekening oppakt. Stvaarwerk doet dat bij de etentjes met wat kleinere gezelschappen: “Met meerderen altijd wel met Tikkie... met zijn tweeën meestal jij bent de volgende keer aan de beurt.”

AW Poll: betaalverzoek van de bank net zo populair als Tikkie

AW Poll

Sommige lezers willen het altijd contant: 7 procent kiest hiervoor, terwijl 4 procent liever meteen bij de betaling al regelt dat de rekening wordt gesplit. Waarschijnlijk zijn dat de mensen die zeggen dat ze nooit geld lenen. Cyclon heeft ook nog een aanrader voor Belgische lezers: “In België via payconicq. Heel handig.”

Tot slot is er ook nog een lezer die een probleem op tafel legt waar we ons waarschijnlijk allemaal wel in kunnen vinden. gabriel_knight: “Ik krijg regelmatig tikkies. Probleem is dat ik niet bij ABN zit. Om mijn bankafschriften staat dan niet het betalingskenmerk, maar een vage code. Klanten van ABN zien wel het betalingskenmerk, maar andere banken niet. Kortom waarvoor je nu hebt betaald is achteraf moeilijk na te kijken als je als betalende niet bij ABN zit.” Het zou inderdaad fijn zijn als daar een oplossing voor komt. Dan kun je iets beter zien waar al die schade aan je portemonnee toch wordt aangericht.

Het is heerlijk terrasweer vandaag, dus ongeacht hoe en of je aftikt, geniet ervan!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk