AW Poll: gebruik jij een antivirus-app op je Android-telefoon?

AW Poll: gebruik jij een antivirus-app op je Android-telefoon?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Malware op telefoons en fraude via e-mail- en berichtenapps is een groeiend probleem. Wij vragen ons af of jij gebruik maakt van de vele antivirusapps die in de Play Store beschikbaar zijn? Laat je stem achter in deze AW Poll.

Antivirusapps

Of het nu McAfee of Norton is, alle bekende bedrijven met internetbeveiligingssoftware hebben ook een app. Verder is er een 'Beveiliging'-app op elke telefoon van Xiaomi en vorige maand raakte ook bekend dat Microsoft Defender, de bekende firewall voor Windows-pc's, een mobiele variant krijgt. De app werkt enkel voor wie een betaald abonnement van Office heeft.

Maar is het dan zo belangrijk om een antivirusapp op je telefoon te hebben? Beveiligingsoplossingen voor telefoons werken anders dan die van pc's in de zin dat ze je niet echt beschermen tegen dreigingen. Ze scannen alleen de apps die je installeert, geven herinneringen voor beveiligingsupdates en geven advies over de websites die je met je browser bezoekt. Toch kunnen ook die functies nuttig zijn en daarbovenop komen veel apps ook met een wachtwoordbeheerder en heel wat interessante tips over beveiliging.

Je zou kunnen stellen dat je eigenlijk geen behoefte hebt aan extra beveiliging als je je apps in de Play Store downloadt en verder sceptisch bent tijdens het surfen op het internet. Daarnaast beschermen antivirusapps ook niet of beperkt tegen fraude op WhatsApp of phishing. En laat dat nu net twee cyberdreigingen zijn die de laatste jaren steeds meer toenemen. Een laatste bezorgdheid is dat sommige antivirusapps op de achtergrond werken en zo je telefoon kunnen vertragen en het batterijverbruik doen toenemen.

AW Poll

Laat ons weten of jij gebruik maakt van een antivirusapp op jouw Android-telefoon. Vertel ook in de reacties waarom je hebt besloten om zo'n app te installeren en welke apps jij zou kunnen aanraden.

AW Poll: gebruik jij een antivirus-app op je Android-telefoon?

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste polls van Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk