AW Poll: Android is vooral geliefd door open source-basis

AW Poll: Android is vooral geliefd door open source-basis

Laura Jenny

door Laura Jenny

AW-lezers zijn vooral dol op Android omdat het open source is. Een derde van de lezers geeft aan het besturingssysteem te waarderen vanwege de aanpasbaarheid en de mogelijkheid verbeteringen door te voeren.

Wat maakt Android leuk?

We zijn hier natuurlijk op Androidworld omdat we interesse hebben in dit besturingssysteem. Bovendien is er ook een geruime keuze aan telefoons als je voor Android kiest, dus dat is ook al een grote plus. Maar is dat ook dé reden dat veel lezers van Android houden? We vroegen het in de poll en daaruit blijkt dat het dus een ander gegeven aan Android is dat het gros van de mensen zo kan waarderen. Maar veel mensen vinden het ook leuk dat Android zo betaalbaar is, waardoor iedereen een geweldige telefoon kan hebben: 26 procent vindt dat de belangrijkste reden om voor Android te kiezen.

De aanpasbaarheid wordt zo vaak genoemd omdat mensen ook graag iets te kiezen hebben. Khalid bijvoorbeeld: “Alles kunnen aanpassen zoals thema's of alleen het app icoontje.” Drankorgel vindt zelfs dat het nog wel wat verder mag gaan: “De aanpasbaarheid is goed net als de mogelijkheid om apps buiten de Playstore om te installeren. Eigenlijk zou elke Android telefoon de mogelijkheid moeten hebben om de bootlader te ontgrendelen, bloatware te verwijderen en de softwareschil van de fabrikant te vervangen door Stock Android. Ook moet er de mogelijkheid komen om uitsluitend beveiligingsupdates te ontvangen en geen versie updates.”

Android-poll

Het is geen iPhone

16 procent zegt dat het leuk is dat Android altijd nieuwe functies krijgt, om zo altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste technologie. 11 procent vindt het vooral leuk dat Android zoveel verschillende apps heeft, zodat ze alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Een op de tien lezers zegt dat het vooral zo fijn gebruiksvriendelijk is zodat iedereen het kan gebruiken. 1 procent vindt het vooral leuk dat Android zo veilig is en daarmee dus ook hun gegevens.

4 procent geeft ‘anders’ aan. Mensen zoals Edwin Kort bijvoorbeeld, die als reden geven: “Dat het geen iPhone is”. Anderen kunnen overduidelijk niet kiezen, zoals Michiel.d: Het leuke aan Android is dat er veel keuze is: keuze tussen spotgoedkoop en rete-duur, keuze tussen verschillende fabrikanten, keuze tussen alles aanpassen of laten zoals de fabrikant het bedoeld heeft, keuze tussen het nieuwste van het nieuwste tegen de volle mep, of wachten tot een super aanbieding, etc etc etc. En al het bovenstaande biedt Apple je niet naar mijn mening."

Kortom, de keuze is reuze. Dat is er ook in vragen voor de AW Poll. Kom volgende week terug om te zien welke we dan hebben bedacht. Bedankt voor het meedoen deze week en tot dan!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk