AW Poll: Chromecast met Google TV is populair onder Androidworld-lezers

AW Poll: Chromecast met Google TV is populair onder Androidworld-lezers

Met de aankondiging van de nieuwe Chromecast met Google TV in Nederland vroegen we ons af hoeveel lezers al zo’n kastje in hun huis hebben. Dat zijn er veel: 95 procent heeft ofwel een aparte Chromecast, ofwel een Chromecast ingebouwd in de televisie.

Chromecast is populair

De meest populaire dongle onder onze lezers is de Chromecast met Google TV (27 procent), al zijn er ook veel lezers die meerdere Chromecast-dongles in gebruik hebben (29 procent). 15 procent heeft Chromecast 3, 9 procent Chromecast 2 en 6 procent Chromecast Ultra. Dan zijn er ook nog Chromecast 1 (5 procent) en Chromecast Audio (1 procent). 3 procent maakt gebruik van de Chromecast die in de tv is ingebouwd. adhd1977 vindt een Chromecast echt een goede uitvinding: “Heb boven een full HD maar domme tv.. die is nu "slim" door de Chromecast V3.. Niks te klagen, werkt goed genoeg.”

B@Zzz... zit in hetzelfde schuitje, al gebruikt die in de woonkamer een televisie waarop de apps het nog prima doen: “M'n tv beneden is nog jong, dus daar heb ik geen Chromecast nodig, daar draaien alle apps zelf nog perfect op. M'n tv op de slaapkamer (redelijk "domme" tv) is nu al weer twee jaar slim dankzij de Chromecast met google tv 👌. Michel.H16 koos ook voor een Chromecast met Google TV, alleen heeft hij wel een verbeterpuntje voor Google: “Heb ook een Chromecast met TV, puik dingetje alleen de aansturing met de afstandsbediening is ruk!”

AW Poll: Chromecast met Google TV is populair onder Androidworld-lezers

Duurzame gadget

1 procent heeft geen Chromecast of een ander streamingapparaat, terwijl nog eens 1 procent geen Chromecast heeft maar wél een ander streamingapparaat. Nobody bijvoorbeeld: “Nope, heb een Nvidia Shield die ik al heb sinds 2015.“ 2 procent maakt gebruik van apps op zijn of haar smart-tv en er zijn ook enkelen die geen idee hebben. Inmiddels maken we al weer heel wat jaren gebruik van Chromecast en het is tof om te zien dat er nog steeds mensen zijn die volop gebruikmaken van een Chromecast die toch al bijna 10 jaar oud is. Gold dat maar voor meer gadgets.

Volgende week zijn we bij je terug met een gloednieuwe poll. Tot dan!

Meer interessant nieuws over de Chromecast met Google TV:
Lees meer over:
Chromecast AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties