AW Poll: 81 procent vindt dat programmeren op scholen meer aandacht verdient

AW Poll: 81 procent vindt dat programmeren op scholen meer aandacht verdient

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je geen goed voorbeeld hebt, dan is de kans klein dat je voor een bepaald beroep kiest. Daarom is het ook goed als bijvoorbeeld vrouwelijke IT’ers naar basisscholen gaan om een praatje te houden over hun beroep. Uit onze AW Poll blijkt dat programmeren sowieso wat meer in de kijker mag worden gespeeld van kinderen. 81 procent vindt dat het meer aandacht verdient. 17 procent vindt dat dat niet nodig is en 1 procent heeft geen idee.

Programmeren kun je leren

Marvado heeft sowieso gestemd op ‘ja’: “Een Arduino hoeft niet per se, maar we lopen Europabreed fors achter op technisch personeel met name in de ICT Sector. Verder is Nederland ook het zwakste meisje in de klas, de participatie van vrouwen in de techniek is bedroevend laag. Vandaar programmeren opnemen in het basisonderwijs ter stimulatie van.”

AW Poll: 81 procent vindt dat programmeren op scholen meer aandacht verdient

Ro.san.lola vindt dat het verder zou moeten gaan dan programmeren alleen: “Het programmeren is denk ik niet noodzakelijk, maar meer algehele digitale kennis kijkt mij wel belangrijk bij jongeren. Mijn dochter van bijna 11 krijgt bijna op dezelfde manier les als toen ik jong was... En dat is al 40 jaar geleden. Veel vanuit boeken, weinig vanuit digitale middelen. Dit verschilt natuurlijk wel per school. Thuis zit ze veel op de telefoon en tablet. Ik merk wel dat ze al veel beter Engels kan, dan ik op die leeftijd. Door veel Engelstalige sites en games, leren de kinderen het zichzelf ook wel makkelijker. Ook het technisch inzicht en instellingen van telefoon en tablet weet ze soms nog beter dan ik.”

Gerelateerde artikelen

Liever goed schrijven

Effe vindt ook iets anders belangrijker, maar dat heeft niets met technologie te maken: “Lir kinderren irst es goet sgreifen.” Tot slot geeft @Tukker een antwoord dat alleen Tukker kan geven: @tukker: “Ik denk dat Nederlands, Engels en programmeer talen verplichtte vakken moeten zijn op de basisschool. Het is belangrijk om te leren hoe automatisering werkt. Als 4e vak zou ik Twents willen adviseren want uiteindelijk kies je toch voor de rust. 😁“

Als je het goed doet met programmeren, dan is de rust kiezen inderdaad sneller een keuze dan als dat niet doet. Volgende week zijn we terug met een nieuwe poll, bedankt voor het meedoen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk