AW Poll: 7 procent van de lezers gaat de Nothing-telefoon kopen

AW Poll: 7 procent van de lezers gaat de Nothing-telefoon kopen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Deze week was het grootste nieuws op het gebied van Android waarschijnlijk de aankondiging van de Nothing Phone (1). Reden voor ons om te vragen wie de telefoon ook daadwerkelijk wil gaan kopen. Dat is een vrij grote groep: 7 procent klikt het toestel in zijn winkelmandje.

Gerelateerde artikelen

Nothing Phone (1)

Er zijn ook veel mensen die liever nog even de reviews afwachten. Het is een leuk toestel om te zien, maar heeft hij ook inhoud? 36 procent kijkt de kat nog even uit de boom. Toch is het grootste deel van de stemmen op de poll naar de optie ‘ik laat de Nothing Phone (1) aan me voorbijgaan’: 49 procent gaat het toestel niet kopen. De laatste optie was: ‘Ik weet het (nog) niet’, waarvoor 8 procent heeft gekozen.

7 procent mag niet als veel klinken, maar in een markt waarin al veel nieuwe telefoons verschijnen en dit ook nog eens een nieuw merk is, is 7 procent helemaal niet slecht. Het midrange-toestel heeft duidelijk toch indruk gemaakt, wat ongetwijfeld mede zal komen omdat ceo Carl Pei zich allang heeft bewezen door jaren geleden OnePlus op te richten.

Bovendien zijn de specificaties zeker niet verkeerd. We noemen een 6,55 inch Full HD+ AMOLED-scherm, een verversingssnelheid van 120Hz, de Snapdragon 778G Plus, minstens 8 GB RAM en 128 GB opslag en 33W draadloos laden. En natuurlijk dat design: de transparante achterzijde en zijn 900 witte leds.

AW Poll: 7 procent van de lezers gaat de Nothing-telefoon kopen

AW Poll

Goede specificaties, maar er zijn ook nadelen. robertjan.d legt de vinger op de zere plek: “Te weinig android en beveiligings updates,” al is lang niet iedereen dat met hem eens. Mark.v69 vindt vooral de kleur van de leds een bezwaar: “Als het nou RGB leds waren... Dan had ik het nog wel overwogen. Maar het is enkel wit. En ik heb m'n telefoon graag in een hoesje.” Dirk-Jan ziet die leds juist helemaal niet zitten, zo noemt hij het toestel een ‘iPhone met kerstverlichting’. Ook EricNL moet aan de kerst denken: “Leuk! Een kerstboom in zakformaat! Verder is het middelmatigheid troef, het stelt nothing voor.....”

Let goed op Androidworld volgende week, want dan komt er weer een nieuwe AW Poll online. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk