AW Poll: 46% van de AW-lezers heeft cryptomunten op zijn telefoon

AW Poll: 46% van de AW-lezers heeft cryptomunten op zijn telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Cryptomunten: volgens sommigen is het een scam of een vorm van gokken, voor anderen is het een manier om (hopelijk) rijk te worden. Of je nu voor of tegen bent: soms lijkt het wel alsof de hele wereld met crypto bezig is. Onder onze lezers blijkbaar ook vrij veel mensen: 46 procent van de respondenten van onze poll hebben cryptomunten op hun telefoon.

Cryptomunten op je telefoon

Hoewel het zeker een hoog aantal is, lijkt het erop dat mensen ofwel hun crypto hebben weggedaan, ofwel niet hebben meegestemd ditmaal. We stelden deze vraag namelijk ook precies een jaar geleden in onze AW Poll, waarop 69 procent antwoordde cryptomunten te hebben en de koers in de gaten te houden op zijn smartphone.

AW Poll: 46% van de AW-lezers heeft cryptomunten op zijn telefoon

Vorig jaar gaf 11 procent aan interesse te hebben in crypto, wat nu 9 procent is. In 2021 zei 14 procent dat crypto ze helemaal niet aansprak, versus maar liefst 38 procent in 2022. 5 procent wist het in 2021 niet en dat is in 2022 4 procent. Waar in 2021 nog geen procent een andere mening had, was dat dit jaar 3 procent. Opvallend dus dat meer mensen nu aangeven dat cryptomunten ze helemaal niet aanspreken. Uit de reacties blijkt wel waarom:

EricNL heeft een populaire mening, want hij kreeg veel likes: “Ik heb helemaal niets met crypto currency, de ene dag reken je je rijk en de volgende dag lig je weer aan de geeuwhonger. Misschien ben ik een veenlijk als ik meer zie in aandelen/obligaties en vastgoed, maar dan kan je in ieder geval beter in de gaten houden hoe hoog je rendement of verliezen uit gaan pakken. Bij de bitcoin en dergelijke investeer je eigenlijk in gebakken lucht en kan één tweet van bv Elon Musk je maken of breken.....“

Gerelateerde artikelen

Gebakken lucht voor criminelen

Gebakken lucht dus, al ziet B@Zzz dat toch anders: “Sinds een jaar echt actief bezig met crypto en dus ook een aantal apps op m'n telefoon staan om m'n portfolio te checken, te handelen en om koersen in de gaten te houden. Een leuke hobby die ook nog eens geld oplevert ipv geld kost 😉” Maar, is B@Zzz potentieel een crimineel? Khalid en Aeijsink denken dat crypto veel door criminelen wordt gebruikt om geld wit te wassen.

Natuurlijk geldt niet voor iedereen met crypto dat het criminelen zijn: waarschijnlijk zijn er nog steeds meer criminelen met traditioneel geld. En houden zo, want dat ziet er immers een stuk leuker uit de films, dan wanneer het straks alleen maar digitale transacties zijn.

Volgende week duiken we weer in een heel ander onderwerp in een gloednieuwe poll. Als er nog een vraag is die jij de medelezers graag wil stellen, laat die dan achter in de reacties onder dit artikel. Tot volgende week!

AW Poll: 46% van de AW-lezers heeft cryptomunten op zijn telefoon

Heb je tips of ideeën voor de cryptoweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk