AW Poll: 45% van de lezers vindt Sony Xperia Pro-I een niche-smartphone

AW Poll: 45% van de lezers vindt Sony Xperia Pro-I een niche-smartphone

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De op fotografie en videografie ingestoken Sony Xperia Pro-I is aangekondigd en komt naar Nederland. Het prijskaartje? Een pittige 1.799 euro. Deze week vroegen we in onze poll jullie mening over deze nieuwe smartphone en jullie zijn duidelijk: dit is een smartphone voor een niche-publiek.

AW Poll: 45% van de lezers vindt Sony Xperia Pro-I een niche-smartphone

Cameramonster

1.799 euro is een heleboel geld voor een smartphone, hoeveel we er ook van afhankelijk zijn geworden. Daarvoor krijg je echter wel het neusje van de zalm op fotografiegebied met een 1-inch camerasensor en een 24 millimeter ZEISS-lens met variabel diafragma. Om die reden zegt 45 procent op de poll dat het echt een niche-toestel is. Tegelijkertijd geeft 29 procent aan dat het een topper is, maar niet voor hem of haar. Slechts een 19 procent ziet het toestel helemaal zitten, terwijl 6 procent het niet zo goed weet.

Gerelateerde artikelen

Rebelwithoutaclue merkt op dat het misschien wel een cameramonster is, maar dat dat nog best eens kan tegenvallen waar het gaat om de verdere prestaties: “Dan koop je een niche product speciaal voor fotografie, maar kan je amper 4k filmen omdat de Snapdragon 888 dat niet lang trekt...“

Android 12

EricNL voegt daaraan toe dat het ook vaak schijnt te schorten aan het updatebeleid van de Japanse techreus: “Het zal ongetwijfeld een geweldig toestel zijn voor fotografie, maar dat kan de 1800 euro niet rechtvaardigen. Helemaal niet omdat Sony op z'n zachtst gezegd nogal een dubieuze reputatie heeft met de ondersteuning van hun toestellen. Als je geluk hebt krijg je een androidversie update en ook 2 jaar beveiligingsupdates. Als je geluk hebt....”

Bovendien mailde Marc ons nog met een opmerking: “Ik zou best deze telefoon willen kopen, echter vind ik € 1.799 voor een telefoon die in december 2021 op de markt komt zonder Android 12, een hoop geld. Sony blinkt niet uit in updates en al helemaal niet in de schil die ze er zelf overheen gooien.” Een goede: we hadden een antwoordoptie kunnen maken die gelieerd is aan de prijs van het apparaat.

AW Poll: 45% van de lezers vindt Sony Xperia Pro-I een niche-smartphone

Samsung Xperia Pro-I

Kortom, vertrouwen in het kunnen van de camera’s en de indrukwekkende fotografieopties is er zeker, maar waar het gaat om de werking van het toestel zelf en de plannen voor wat betreft Android 12 plaatst menig lezer vraagtekens. Mede hierdoor wordt het toestel door veel Androidworld-lezers gezien als duur.

Bedankt voor het invullen van de poll en tot volgende week!

  • Sony's camera-apps
  • Uitstekende hoofdcamera
  • Telecamera niet veelzijdig
  • Matig scherm
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk