AW Poll: 40% meent dat Google Assistent hen bijna altijd verstaat

AW Poll: 40% meent dat Google Assistent hen bijna altijd verstaat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

‘Hey Google!’ HEEE Google! HEE KOEKOL!” Het is niet altijd even makkelijk om te communiceren met de Google Assistent. Echter blijkt het bij onze lezers enorm mee te vallen hoe goed de Google Assistent ze begrijpt. 40 procent zegt bijna altijd goed te worden verstaan door de spraakassistent.

Google Assistent

In tegenstelling tot Amazon Alexa kun je tegen de Google Assistent lekker Nederlands praten en dat blijkt in veel van de gevallen ook goed te gaan. Hoewel… Er zijn naast die 40 procent ook 37 procent die zegt dat Google het commando vaak verkeerd begrijpt. Al zijn er ook die die menen dat het wel beter is geworden. Markun85 zegt: “Het is met de tijd gelukkig wat verbeterd. Minder frustraties haha. Maar toch lijkt hij nog een flink aantal zaken echt niet te snappen.” Stefan.K merkt dat ook: “Het is echt een dag en een nacht van een verschil met hoe het was in de begintijd.”

Jolan is het daar totaal niet mee eens: “Niet alleen de Nederlandse, ook de Engelse is bagger geworden. "Close desk", verstaat ie "Close this" en wil hij een willekeurige speaker stoppen. Kost me gemiddeld 3 pogingen voor elk commando.” Kortom, we kwetteren wat af tegen die Google Assistent en dat wordt lang niet altijd goed gehoord.

AW Poll: 40% meent dat Google Assistent hen bijna altijd verstaat

AW Poll

Bij 14 procent van de respondenten is het vooral het eerste contact dat stroef verloopt: De assistent blijkt ‘Hey Google’ niet goed te verstaan. 9 procent vindt de assistent waarschijnlijk erg waardeloos: bij die mensen begrijpt de assistent ze meer niet dan wel. GM-Firebird ziet dat automatiseringscommando’s goed gaan, maar wetenschappelijke vragen niet. “Zelfs een simpele opdracht zoals een bepaald nummer spelen via Spotify of Youtube wordt vaak al problematisch.” Aan de andere kant vraagt GM-Firebird er ook wel een beetje om: “Ik heb een vrouwenstem ingesteld en als ze weer eens iets niet begrijpt scheld ik haar wel eens uit voor domme doos en krijg als antwoord terug "Ik wil niet hebben dat je zo tegen me praat."”

Gerelateerde artikelen

Dat begrijpt ze dan dus toch weer wel! Tot volgende week, dan zijn we terug met een kakelverse AW Poll.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk