AW Poll: 36% van de lezers laat de telefoon vaker links liggen tijdens vakantie

AW Poll: 36% van de lezers laat de telefoon vaker links liggen tijdens vakantie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Paspoort mee, koffer mee, smartphone mee? Voor 36 procent van de AW-lezers is de vakantie het moment om de telefoon even wat minder aandacht te geven. 2 procent laat zijn smartphone zelfs thuis.

Telefoongebruik op vakantie

Toch is het grootste deel van respondenten op onze poll van mening dat de telefoon eigenlijk net zoveel wordt gebruikt als normaal: 42 procent ziet geen verschil in zijn telefoongebruik thuis of op vakantie, ten opzichte van 20 procent die juist het moment van rust op vakantie aangrijpt om eens wat vaker met zijn of haar telefoon bezig te zijn.

Het kan een enorm spanningsveld zijn op reis: spendeer je te veel tijd op je telefoon, dan is de kans groot dat je gezelschap je hierop aanspreekt. Tegelijkertijd zijn er ook op vakantie veel redenen om je telefoon erbij te pakken: even op Tripadvisor kijken welk restaurant goed staat aangeschreven, via Google Maps naar de locatie van die toeristische trekpleister navigeren of een reservering maken voor een fietstocht via die bekende website.

AW Poll: 36% van de lezers laat de telefoon vaker links liggen tijdens vakantie

AW Poll

Laten we ook social media niet vergeten: veel mensen zijn pas echt op vakantie als ze hun benen bij het Ibiziaanse strand hebben gedeeld op TikTok, of die foto van dat lekkende ijsje bij de toren van Pisa op Instagram. Pas daarmee wel op: mensen die je adres weten, kunnen dit als een uitnodiging zien om even bij je thuis te komen. En dan niet om je katten te voeren of de planten water te geven. EricNL hoeft zich daar geen zorgen om te maken. “Ik gebruik hem vaker tijdens de vakantie, maar alleen om foto's te maken. Social media is een absolute no go, net zoals in het gewone leven.”

Dat de ene lezer blij is om juist ook even ‘vrij’ te hebben van zijn of haar smartphonegebruik, terwijl de ander juist blij is wat meer tijd met zijn favoriete gadget te kunnen spenderen, dat blijkt dus wel uit onze poll. Mvansluis is bijvoorbeeld typisch een reiziger die zijn telefoon gebruikt voor het nodige ge-TripAdvisor. “Ik gebruik 'm op vakantie veel om foto's te maken/bewerken/delen en voor zaken zoals reviews restaurants lezen en navigatie. Alleen hoop ik 'm daarnaast niet veel te gebruiken en eindelijk weer eens een boek te kunnen lezen op de ouderwetse manier. :-)”

We zijn benieuwd welk boek, Digital Detox van Florence Pérès misschien?

Gerelateerde artikelen

Tot volgende week, dan zijn we er weer met een gloednieuwe poll, die je wat ons betreft ook mag invullen vanaf je vakantieadres. ;)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk