AW Poll: 30 procent van de lezers gebruikt nooit sociale media-apps

AW Poll: 30 procent van de lezers gebruikt nooit sociale media-apps

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

30 procent van onze lezers zegt nooit sociale media-apps te gebruiken, blijkt uit onze AW Poll. Een flink contrast met 45 procent van de lezers: die zelfs zeggen Facebook, Twitter of Instagram dagelijks te gebruiken. Toch is het ergens voor te stellen: sociale media zijn zo intensief aanwezig en gebruiken zoveel trucjes om je betrokken te houden, dat het vaak al snel een dagelijkse routine wordt. Een dagelijkse routine waarvan sommige mensen vooral de onrust meekrijgen, waardoor ze er liever helemaal niet aan beginnen of hun telefoons vrij houden van deze apps.

Sociale media

We weten allemaal wat de voordelen en nadelen van sociale media kunnen zijn: je leest er regelmatig over in het nieuws. Nu zelfs nog iets meer, omdat nieuwssites tegenwoordig elke dag meerdere artikelen over Twitter plaatsen nu is het overgenomen door de nogal experimentele Elon Musk. Grote ontslagen, zorgen over vinkjes en vrijheid van meningsuiting: bij Twitter gaat het nog niet eens om dat perfecte plaatje, dat veel mensen druk geeft en ze wegjaagt.

Uit onze poll blijkt dat sociale media-apps typisch apps zijn die je ofwel elke dag gebruikt, ofwel helemaal nooit. 45 procent gebruikt Instagram, Facebook en/of Twitter elke dag, versus 30 procent die nooit sociale media-apps gebruiken. 5 procent geeft aan andere sociale media-apps te gebruiken, 13 procent gebruikt de reguliere sociale media-apps meerdere malen per week en 7 procent doet het nog minder dan wekelijks.

AW Poll: 30 procent van de lezers gebruikt nooit sociale media-apps

SMS'en op Twitter

Edo de Roo heeft deze week precies besloten om zijn sociale media-gebruik aan te passen. “Ooit Twitter begonnen omdat je er per SMS iets op kon zetten. Mobiel internet was toen nog voor Yuppies. Vandaag mijn account daar ge-deactiveerd, daar Elon Musk meende aan te kondigen iedereen voor Twitter te laten betalen. Daar heb ik geen zin in, en het platform heeft zijn tijd toch wel gehad. Misschien Facebook dan ook maar aan de wilgen hangen?”

Dendroid heeft ook een ingewikkelde relatie met sociale media: “Eerst niet gehad. Toen wilde ik de geweldige beleving ervaren. Bleek me niet gelukkiger te maken. Je krijgt er een vertekend beeld van. Er weer af gegooid. Na een paar jaar toch maar weer geprobeerd. Weer dezelfde ervaring. Alles eraf gegooid en mis het voor geen meter. Mijn belangrijkste contacten spreek ik wel buiten de social apps om. Zie er tot de dag van vandaag geen meerwaarde in Social. Gelukkig houd de oudste kind thuis het voornamelijk bij Snapchat.”

Gerelateerde artikelen

AW Poll

Ben je wel een Facebook-gebruiker en houd je van feestjes? Dan moet je bij Nobody zijn: “Alleen Facebook gebruik ik. Voornamelijk voor bij te blijven waar de goede oldschool feesten zijn en om contact te houden met mijn party vrienden (veel ken ik al sinds de eerste gabber feesten in de jaren 90).”

Sociale media zijn dus voor de een een feestje en voor de ander reden om lekker thuis te blijven. Wij zijn op het feestje aanwezig, maar als je liever thuisblijft, kun je ook gewoon Androidworld.nl gebruiken om sociaal te doen. Bijvoorbeeld volgende week door je mening te geven in een nieuwe poll. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk