AW Poll: 28 procent lezers luistert elke dag een podcast

AW Poll: 28 procent lezers luistert elke dag een podcast

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Podcasts zijn populair, maar het is niet voor iedereen: 48 procent van de lezers van Androidworld luistert helemaal geen podcasts. Maar tegelijkertijd blijkt ook dat als je eenmaal fan bent, je heel groot fan bent: 28 procent van de respondenten geeft aan elke dag naar een podcast te luisteren. Ron.v bijvoorbeeld, is zo’n fanatiekeling: “Elke dag al meer dan 15 jaar.”

Eens per week een podcast

11 procent vindt dat wat veel en luistert eens per week, wat op zich niet gek is: veel podcasts verschijnen eens per week. 7 procent luistert een aantal keer per maand en 5 procent luistert heel zelden: slechts één keer in het half jaar als er een toffe serie is. Tot slot geeft 1 procent aan het anders aan te pakken.

Daarnaast hebben we ook heel veel toffe aanraders gekregen. JackTDip noemt een paar knallres: Zeker twee per week als ik aan het sporten ben of thuis ergens mee bezig ben: WAN Show van Linus Tech Tips, Waveform Podcast van Marques Brownlee en StarTalk van Neil deGrasse Tyson.” Khalid is een wat klassiekere podcastluisteraar, want die houdt duidelijk van het extreem populaire true crimegenre. Khalid: “National Park after dark, morbid, casefile.”

AW Poll: 28 procent lezers luistert elke dag een podcast

AW Poll

glasblazer startte er twee jaar geleden pas mee, maar is wel meteen heel enthousiast aan de slag gegaan met luisteren: “De podcasts die ik vaak luister zijn o.a. Boekestijn & De Wit, Het Oog, Tweakers, Androidworld, Jort cast, Parool Misdaad Podcast, De Wereld van Sophie, Echt Gebeurd, Vroege Vogels.”

De Androidworld-podcast, goede keuze, misschien moeten we daar eens meer afleveringen van maken! Laat vooral in de reacties weten wat je van ons wil horen in een podcast. Bedankt voor het meedoen aan de AW Poll deze week (en de goede podcasttips!) en volgende week vuren we weer een vraag op je af, tot dan!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk