AW Poll: 15% van de lezers heeft meer dan 5 (!) widgets op z'n startscherm

AW Poll: 15% van de lezers heeft meer dan 5 (!) widgets op z'n startscherm

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Niet iedereen is er even groot fan van: de nieuwe, ronde weergave van de widgets in Android 12. Widget zijn enorm handig en veel lezers weten dat: 15 procent zet zelfs meer dan 5 widgets op zijn of haar startscherm.

Widgets

Widgets zijn een soort microversie van de apps op je telefoon en ze tonen vaak een specifiek stukje informatie in het klein op je startscherm. Denk aan de weersverwachting of een loyaliteitskaart van een supermarkt. Heel praktisch, maar eerlijk is eerlijk: soms nemen ze flink wat ruimte in op je homescherm.

Vandaar dat we deze week aan de lezers vroegen: gebruik je widgets op je startscherm en hoeveel? De antwoorden hierop lopen enorm uiteen. Bijna iedereen gebruikt wel widgets: slechts 18 procent zegt ze niet te gebruiken en dat betekent dat zo’n 82 procent wel widgets op zijn startscherm heeft staan. 24 procent heeft er eentje, 20 procent heeft er twee.

AW Poll: 15% van de lezers heeft meer dan 5 (!) widgets op z'n startscherm

Een vol startscherm

Dat is nog bescheiden, want 15 procent heeft er drie, 8 procent heeft er vier en een flinke 15 procent heeft vijf widgets bij elkaar gepuzzeld op zijn of haar startscherm. Helaas konden we er geen screenshots bijvragen, want we zijn benieuwd hoe dat er bij iedereen uitziet. Gelukkig zijn sommige lezers uitgebreid in hun reactie op de poll.

AW Poll: 15% van de lezers heeft meer dan 5 (!) widgets op z'n startscherm

Rick Schippers zegt: “Op m'n hoofdscherm heb ik een buienradar, weeronline en klok widget. De klok widget, is omdat ik daarmee snel naar m'n alarmen kan doorklikken. De andere twee uiteraard voor het weer de komende uren en de komende dagen.” Wat blijkt? Het hangt ook van je definitie van ‘startscherm’ af hoe je de vraag beantwoordt.

Gerelateerde artikelen

Meerdere pagina's

Zie je het startscherm als alleen het ene scherm waarop je telefoon opent, dan heb je natuurlijk veel minder ruimte voor widgets, dan wanneer je ook de pagina’s ernaast meetelt (die je ziet door te swipen). Het blijkt dan ook dat veel mensen een paar widgets op de ene pagina en een paar widgets op de andere hebben. mvanlijden bijvoorbeeld: “Hier ook soortgelijke opzet. Hoofdscherm heel clean met enkel Google's At a glance widget voor datum, komende afspraak en het weer. Blad 2: Buienradar grafiek en PostNL en Blad 3: Huidige opbrengst van mn zonnepanelen.”

Hoewel dat vrij overzichtelijk en opgeruimd klinkt, is Karel-Willem het daar bepaald niet mee eens: “Ik ben groot widget-fan. Nee, grapje; vreselijk. Je maakt al snel een zooitje van zo'n startscherm. Een klok is tot daar aan toe, maar daar stopt het wel voor mij. En een apart pagina met een widget voor je smart-home of zo.” Kortom, zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

AW Poll: 15% van de lezers heeft meer dan 5 (!) widgets op z'n startscherm

Buienradar

Flauw, maar widgets blijken dus toch een persoonlijkere keuze dan je in eerste instantie zou denken. Ik ben benieuwd of mensen ook in de zomer de Buienradar op hun startscherm laten staan, maar na de tegenvallende zomermaanden van 2021 is het antwoord daarop misschien te voor de hand liggend. Volgende week zijn we bij je terug met een nieuwe poll, tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk