AW Poll: 15 procent van de lezers gebruikt een SD-kaart voor extra opslag

AW Poll: 15 procent van de lezers gebruikt een SD-kaart voor extra opslag

De SD-kaart is nog steeds populair: 15 procent van de Androidworld-lezers gebruikt een SD-kaart in zijn telefoon om voldoende geheugen tot zijn beschikking te hebben. Verder hebben veel lezers eigenlijk geen last van geheugenproblemen op hun smartphone: 58 procent ervaart nooit dat zijn telefoongeheugen vol zit, zo blijkt uit de AW Poll.

AW Poll

Als je in de jaren ‘90 een telefoon had, dan had je daarbij vaak al dat je sms’jes moest verwijderen om het geheugen alweer vol zat. Nu is dat ondenkbaar. Zelfs in het budgetsegment bevatten smartphones veel opslag. Plus, wat we in de jaren ‘90 niet echt hadden maar in het jaar 2022 wel: de cloud.

Veel gegevens die je normaal op je toestel zou opslaan, staan nu ergens op een server elders. 9 procent van de mensen die op onze poll reageerden gebruiken de cloud om een deel van hun dat op te slaan. Niet iedereen vindt die coud echter even prettig, omdat het altijd online is en niet in eigen beheer blijft. Hierdoor zijn er ook mensen die van een NAS gebruik maken (een soort privécloud op je eigen netwerk): 3 procent kiest hiervoor.

Weggooien

Het is een beetje extreem, maar vaak wel een goed idee: even apps en foto’s van je telefoon verwijderen als je telefoon vol zit. Vaak maken we met onze smartphones 10 foto’s van hetzelfde, waarvan er 1 of 2 geschikt zijn. Ook schieten we veel voor social media en die foto’s staan toch al online, waardoor er niet per se een noodzaak is om ze ook op je telefoon te bewaren (tenzij je de hoge resolutie-originelen wil bewaren).

Apps ook: heb je de wereld ufodag-app gedownload, maar alles al gelezen, dan kan die er ook wel weer af, net als waarschijnlijk veel andere apps. De Coronamelder bijvoorbeeld, die gebruiken we momenteel ook niet (hoewel er wordt gevreesd dat die binnenkort toch weer van toepassing is). 14 procent kiest voor het verwijderen van foto’s of apps wanneer de telefoon het niet meer aankan.

AW Poll: 15 procent van de lezers gebruikt een SD-kaart voor extra opslag

SD-kaart

2 procent kiest voor een andere oplossing en minder dan 1 procent weet het niet. Ook zijn er lezers die wel wat verbeterpunten hebben voor telefoonmakers, zoals Stefan.K: “High end toesten hebben geen micro-sd slots meer helaas. En de 256 GB in de toestellen is echt te weinig ruimte voor mij.. Het is tijd voor 1 TB interne opslag ruimte toestellen mét micro-SD uitbreiding's mogelijkheid!!” Fahad.H sluit zich daar helemaal bij aan: “Helaas geen nieuwe highend toestellen meer met micro-sd slot. Vond het juist fijn om foto's en video's vanuit de camera app direct weg te schrijven naar de sd kaart. Zal volgend jaar helaas over moeten naar een toestel zonder micro-sd slot.” Lezen jullie mee, telefoonmakers?

Rrrobert heeft zelf een oplossing gevonden om geheugen op zijn telefoon vrij te maken: “Mijn telefoon zat na een jaar ook ramvol. De schuldige bleek Chrome te zijn: die slokte 77 Gb van de 128 Gb op. Dus die app hou ik sindsdien in de gaten.“ Niet eens de vakantiekiekjes of Netflix-downloads dus!

Bedankt voor het meedoen en tot volgende week, dan zijn we er weer met een gloednieuwe poll!

Ruimte vrijmaken op je telefoon

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties