AW Poll: 12 % gebruikt zijn tablet helemaal niet meer

AW Poll: 12 % gebruikt zijn tablet helemaal niet meer

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Androidworld-lezers gebruiken hun tablet nog steeds vooral om films en series op te kijken: eenderde van de lezers geeft dat als antwoord. Maar, wat eigenlijk een opmerkelijkere uitkomst uit onze AW Poll is, dat is dat 12 procent een tablet thuis heeft liggen die niet wordt beroerd. Stofhappers zijn het.

Tabletgebruik

10 procent gebruikt zijn tablet om op een groter scherm te gamen. 7 procent gebruikt zijn tablet om documenten te bewerken of notities te maken, terwijl nog eens 7 procent het apparaat gebruikt om online te shoppen. 6 procent van de tablets wordt voornamelijk zakelijk ingezet: voor werk en e-mail. Er is ook nog 2 procent van de mensen die graat games op een groter scherm spelen.

Ditmaal is er een heel groot deel van de lezers die voor de optie ‘anders’ gaat, en dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat een tablet nu eenmaal heel multi-inzetbaar is. 22 procent zegt ‘anders’, waaronder veel mensen die helemaal geen tablet hebben. Maar er zijn ook andere opties: Luminare: “Lezen (e-boeken) en als songbook/bladmuziek.” en B@Zzz… gaat voor de tablet als smarthome-oplossing: “Heb hier 1 oude tablet liggen, die dient als dashboard voor m'n home Assistant. Voor de rest alles op telefoon of laptop.”

screenshot 2023 09 24 130529

Vakantietablet

glasblazer heeft ook een interessante manier van tablets gebruiken, namelijk niet zozeer voor een doel, maar vooral op een bepaald moment: “Ik gebruik mijn tablet alleen tijdens vakanties en activiteiten buiten de deur.” We hebben ook een ware tabletfanaat in ons midden. thelongg gebruikt het apparaat volop: “Ik gebruik mijn tablet om lekker te browsen, voor YouTube of films en series. Maar ook als hulpje in de keuken voor recepten.Daarnaast is het mijn extra scherm voor bij de F1 (live timing). Verder speel ik wat Android games of met mijn emulators speel ik retro games. Als laatste gebruik in Samsung DEX (Tab S9+) voor mijn persoonlijke administratie.”

Als hulpje in de keuken is een tablet inderdaad ook zeker niet weg! Zeker als je de Google Assistent in stapjes laat uitleggen wat je moet doen. Of als je een plaatje kunt gebruiken als voorbeeld bij het decoreren van een taart.

Waar een tablet dan weer niet bij kan helpen, dat is het verzinnen van een heel goede AW Poll-vraag: dat doen we sowieso liever zelf. Volgende week weer. Tot dan!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk