AW Poll: 1 op de 8 lezers spendeert meer dan 5 uur per dag op de telefoon

AW Poll: 1 op de 8 lezers spendeert meer dan 5 uur per dag op de telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Voor 13 procent van de lezers geldt dat ze meer dan 5 uur per dag op hun telefoon spenderen. De tijd die voorbij tikt terwijl ze scrollen, appen, maar bijvoorbeeld ook navigeren loopt flink op. Maar sowieso gebruiken eigenlijk alle lezers hun toestel dagelijks wel meer dan een uur.

Tijd op de telefoon

Uit onze AW Poll blijkt dat het eigenlijk nagenoeg niet voorkomt dat mensen minder dan een kwartier op een dag op hun telefoon ‘zitten’: 2 procent. Een kwartier tot een half uur is ook maar 4 procent, terwijl 5 procent zegt een half uur tot een uur bezig te zijn met zijn of haar telefoon. Gaan we echter kijken naar de uren, dan gaat het al snel hard.

21 procent spendeert dagelijks een tot twee uur op zijn telefoon. Voor 23 procent is dat zelfs twee tot drie uur. Shogun bijvoorbeeld: “2 uur en een beetje meer of minder. Het is puur om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt en games of andere leuke apps.. Social media uitsluitend voor een gering groepje mensen in mijn contacten.”

aw poll

Nog eens 21 procent is drie tot vijf uur per dag met zijn smartphone bezig. Daarna loopt het weer wat af: 12 procent zegt het elke dag vier tot vijf uur te doen. 13 procent geeft tot slot aan dat het wel meer dan vijf uur is. Echter, zoals lezers opmerken is dat bij sommige mensen vooral omdat ze veel moeten navigeren, bijvoorbeeld voor hun werk. Dirk Wuestenberg: “Ik gebruik hem voor mails, navigatie, nieuwsberichten lezen. Bij mij is dat 6h58. Maar daar zijn wel enkele uren navigatie bij inbegrepen.”

AW Poll

Glasblazer spendeert de tijd op de telefoon het beste: “Mijn smartphone wordt niet heel veel gebruikt om mee te bellen. Dagelijks pak ik hem op om o. a de beveilig in en uit te schakelen. Camera beelden uit te lezen, verlichting te bedienen, fotografie, Android Auto, audio aan te sturen, muziek te luisteren, e-mails en de kranten te lezen. Ook iedere keer de tips en artikelen van AW door te nemen.” Grapje natuurlijk: het is voor iedereen heel verschillend en alsnog waarschijnlijk een fijne combi tussen vermaak en belangrijkere dingen.

Wel is het goed om te zien dat jullie in ieder geval wat tijd hebben besteed aan het meedoen aan de AW Poll. Volgende week weer?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk