Chromecast

Lees al het laatste nieuws over Chromecast

Wat is een Chromecast?

De Chromecast is een mediaspeler met Android TV die zonder afstandsbediening live televisie, video en apps naar je tv scherm streamt. Met deze kleine HDMI-dongle kan je dus elke 'domme' tv slim maken. Veel populaire Android-apps en -games bevatten Chromecast-ondersteuning. Je kan met bijvoorbeeld NOSFiles by GoogleGoogle Foto's of PocketCast naar je tv streamen.

De eerste Chromecast is sinds maart 2014 in Nederland en België beschikbaar. De tweede generatie van de Chromecast werd samen met de Chromecast Audio in 2015 uitgebracht. De audio-variant maakte van 'offline' speakers heuse internetradio-spelers. In 2016 volgde de Chromecast Ultra met ondersteuning voor het streamen in 4K. Vervolgens werd in 2018 de derde generatie Chromecast aangekondigd. Deze versie kwam alleen met snelheidsverbeteringen en 1080p op 60fps.

De Chromecast uit 2020 is een stuk spannender, dat is namelijk de Chromecast met Google TV (4K). Dit apparaatje maakt gebruik van een aangepaste versie van Android TV: Google TV. Daarnaast wordt deze Chromecast met afstandsbediening geleverd, en kan je in 4K-kwaliteit streamen. Google heeft in 2022 zijn nieuwe en goedkopere Chromecast met Google TV (HD) aangekondigd. Het apparaat streamt content in een HD-resolutie en dat maakt hem voordeliger dan de 4K-variant. Wel maakt hij nog steeds van elke televisie een smart tv. De Chromecast met Google TV (HD) kost 39,99 euro

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

Dit vind je misschien ook leuk