'TikTok wil mogelijk eigen muziekdienst lanceren: dit weten we'

'TikTok wil mogelijk eigen muziekdienst lanceren: dit weten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TikTok heeft mogelijk plannen om een eigen streamingdienst voor muziek te beginnen, dat blijkt uit een nieuwe patentaanvraag. 'TikTok Music' kan een uitdager worden voor apps als Spotify, Apple Music of YouTube Music. Is een stap in de muziekindustrie een logische zet voor de populaire app?

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

TikTok Music

TikTok werkt mogelijk aan een eigen muziekstreamingdienst die de naam TikTok Music zal dragen. Dat blijkt uit een patentaanvraag die zijn moederbedrijf ByteDance heeft aangevraagd in de VS. De dienst kan volgens de omschrijving worden gebruikt voor: "een variëteit van goederen en diensten, inclusief een app waarin gebruikers muziek kunnen downloaden, afspelen en delen. Ze vinden er ook albums en songteksten."

TikTok houdt de deur open voor verschillende doeleinden voor TikTok Music. Volgens de patentaanvraag zou de app ook kunnen dienen om muziek en video's te livestreamen en te reageren op muziek. Dat zijn eerder sociale functies in combinatie met muziek.

Muziekfragmentjes vormen nu al een rode draad in de meeste TikTok-filmpjes. Ze zijn vaak heel kort, maar vaak bevatten wel het leukste deel van een liedje en de muziekclips passen vaak goed samen met de rest van het filmpje. TikTok is zo'n populaire video-app dat gebruikers ze ook met muziek associëren. Liedjes die het goed doen op TikTok worden ook vaker buiten de app beluisterd en ze halen de hitlijsten van radiozenders.

Gerelateerde artikelen

TikTok als zoekmachine

TikTok en een Instagram zijn de sociale apps die momenteel veel momentum hebben. Recent raakte bekend dat 40 procent van je jongeren de apps als een zoekmachine gebruikt, in de plaats van Google. In een jaar tijd heeft TikTok 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers overtuigd. De filmpjesapp verhoogt tegelijk de concurrentie op YouTube doordat ze nu langere video's ondersteunt.

Wat denk jij van de ideeën rond TikTok Music? Is een nieuwe concurrent voor de huidige muziekstreamingdiensten welkom, of hoop je vooral dat TikTok met frisse ideeën komt?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Business

Dit vind je misschien ook leuk