Beveiligingsupdates

Lees al het laatste nieuws over Beveiligingsupdates

Wat is een beveiligingsupdate?

Fabrikanten brengen regelmatig beveiligingsupdates voor hun telefoon. Daarmee zorgen ze ervoor dat jouw smartphone of tablet altijd zo veilig mogelijk is. Sommige telefoons krijgen er elke maand eentje en anderen één keer per kwartaal. In dit overzicht hoe lang jouw telefoon beveiligingsupdates krijgt en wanneer je ze kan verwachten.

Zijn beveiligingsupdates belangrijk?

Zonder beveiligingsupdates blijft je telefoon gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico. Kwaadwillenden kunnen in de toekomst misbruik maken van kwetsbaarheden op de telefoon, die bij andere toestellen worden verholpen. Als je met andere woorden op een kwaadaardige link drukt of een malware-app binnenhaalt, dan loop je een grotere kans om daar gevolgen van te dragen. Dat kan variëren tot het lekken van persoonsgegevens tot het verlies van geld met je bankapps.  

Beveiligingsupdate installeren

Wil je weten of er een nieuwe beveiligingsupdate voor je telefoon is?  Volg de stappen om de nieuwste beveiligingsupdate te installeren:

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate -> Controleren op updates

Zien welke beveiligingsupdate je hebt

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-beveiligingsupdate.

Zijn software-updates verplicht?

Het is vanaf woensdag 27 april voor Nederlandse verkopers verplicht om hun digitale producten van software- en beveiligingsupdates te voorzien. Of het nu gaat om een robotstofzuiger, een aangekochte app of een slim horloge: verkopers moeten ervoor zorgen dat het product kan blijven werken. Meer hierover lees je in dit artikel. Daarnaast vindt de EU dat vijf jaar beveiligingsupdates de standaard moeten worden voor telefoons en tablets.

Gerelateerde artikelen

Dit vind je misschien ook leuk