Beste smartphonehoesjes

Lees al het laatste nieuws over Beste smartphonehoesjes

Ben je op zoek naar een hoesje, flipcase, bookcover, of bumpercase? Zoek je een zakelijke telefoonhoesje of een trendy siliconen case? Je vindt hier een overzicht van alle hoesjes voor verschillenden telefoonmerken.

Beste telefoonhoesjes

Heb je net een nieuwe telefoon, valt deze op de grond! Je bent niet de eerste die het overkomt. Zelfs wanneer je heel voorzichtig met het nieuwe toestel omgaat, is de kans op schade reëel. Niet alleen doordat deze op de grond kan vallen, maar bijvoorbeeld ook doordat kleine zandkorreltjes in je broekzak over het scherm krassen. Je houdt je nieuwe toestel het liefst zo lang mogelijk heel! Het maakt het gebruik van telefoonhoesjes onmisbaar. Het kopen van een nieuw hoesje voor je telefoon kan best lastig zijn. Je hebt keuze uit tal van verschillende modellen. Kies je voor een hoesje met een foto achterop? Ga je voor een neutrale kleur, of juist een heel opvallend hoesje? Enzovoorts. Androidworld helpt je in een paar stappen aan het ideale hoesje, passend bij jouw persoonlijke voorkeuren!

Stap 1: bepaal het type hoesje voor je telefoon

Allereerst is het zaak om te kiezen uit verschillende soorten hoesjes. Onderscheid wordt gemaakt tussen een bookcase, een backcover en een flipcase. Wat voor jou het meest geschikte type hoesje is, hangt van verschillende factoren af. Een backcover dekt uitsluitend de achterzijde van het hoesje af. Het scherm is hiermee onbeschermd. Vaak valt de backcover net over de rand van het scherm. Dit voorkomt dat het scherm beschadigt, wanneer je de telefoon op het scherm op een tafel legt.

Een bookcase is het tegenovergestelde van de backcover; de bookcase valt om het toestel heen. Op deze manier is zowel de voor-, als achterzijde hiervan goed beschermd tegen schade. Een flipcase lijkt sterk op een bookcase. Een bookcase heeft vaak echter een magneetsluiting aan de zijkant. Iets wat niet geldt voor een flipcase.

Stap 2: stijl van het hoesje bepalen

Nu je weet welk type hoesje je wilt kopen, is het zaak om naar het ontwerp hiervan te kijken. Ga je voor een strak en modern hoesje in een zwarte of bijvoorbeeld donkerblauwe kleur? Zoek je een hip hoesje met glitter aan de achterzijde? De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Naast het verschil in kleur zit er bijvoorbeeld ook een verschil in het materiaal waarvan de hoesjes gemaakt worden. Denk aan het verschil tussen een hoesje van leer en een model van stevig kunststof.

Stap 3: extra’s bij het hoesje

Tot slot kun je de hoesjes waaruit je kunt kiezen vergelijken op basis van de extra’s die ze je bieden. Is het hoesje bijvoorbeeld geschikt voor opladen via een magneet, in plaats van bedraad? Het is iets waar door steeds meer consumenten voor wordt gekozen. Onder meer IKEA biedt hele stijlvolle accessoires aan, die draadloos opladen mogelijk maken. Heeft de book- of flipcase aan de binnenzijde ruimte om een aantal pasjes mee te nemen? Ideaal tijdens het stappen of bijvoorbeeld een bezoekje aan de lokale kroeg. Zo hoef je niet iedere keer je portemonnee mee te nemen en raak je deze dus ook minder snel kwijt. Er zijn meer van dit soort extra’s op basis waarvan je een hoesje kunt zoeken die past bij jouw voorkeuren.

Tips 

Wat je moet weten over hoesjes en smartphone bescherming

Smartphones zijn vrij kwetsbaar voor schade en het zijn prijzige voorwerpen die we de hele dag met ons meedragen of in de hand houden. Hier vind je alles wat je moet weten over hoesjes en de bescherming van telefoons.

Beste Google hoesjes 

Beste Motorola hoesjes 

Beste Samsung hoesjes 

Beste Huawei hoesjes

Dit vind je misschien ook leuk