WhatsApp test bellen in Android Auto: kan jij het al?

WhatsApp test bellen in Android Auto: kan jij het al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je Android Auto gebruikt, dan bestaat de kans dat je voortaan WhatsApp kan gebruiken om te bellen. De functie is beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers en het werkt via een integratie in de Telefoon-app van Android Auto.

WhatsApp-bellen in Android Auto

WhatsApp heeft al langer een integratie in Android Auto. Je kan namelijk appjes die je tijdens het rijden ontvangt, laten voorlezen door de Google Assistent. Daarnaast kan je Google ook gebruiken om via spraak een appje te verzenden. Nu komen daar ook spraakoproepen bij, dat heeft het Duitse SmartDroid ontdekt.

Als gebruikers met de functie de Telefoon-app openen, merkten ze in het Contacten-tabblad dat ze naast een gewone oproep ook een contact via WhatsApp kunnen bellen. De oproep gebeurt dan via de 4G-of 5G-verbinding van je smartphone. Er is nog geen manier ontdekt waarmee je een spraakoproep kan beginnen via de WhatsApp-app van Android Auto, en in de Telefoon-app is ook nog geen manier gevonden om via een andere berichtendienst dan WhatsApp te bellen.

Screenshot: SmartDroid

Screenshot: SmartDroid

Alles wijst erop dat het systeem momenteel nog getest wordt bij een kleine groep van gebruikers. Op de redactie gebruiken we zowel de bètaversies van Android Auto als van WhatsApp, maar we konden de functie nog niet opmerken. Het is ook niet bekend wanneer de functie voor alle gebruikers van WhatsApp en Android Auto beschikbaar is.

Maar Android Auto- en WhatsApp-nieuws

We schreven recent nog over het belangrijkste nieuws van Android Auto in 2022. Als deze functie dit jaar wordt uitgerold naar alle gebruikers, kan dat zeker gelden als belangrijk Android Auto-nieuws van 2023. WhatsApp maakt het trouwens sinds kort mogelijk om verwijderde berichten te herstellen en het heeft in december ook zijn avatars uitgerold. Hier ontdek je nog twee andere recente verbeteringen.

Zie jij alvast de mogelijkheid om met WhatsApp te bellen in Android Auto? Neem dan via deze weg contact op met de redactie. Lijkt het volgens jou handig om met WhatsApp te bellen in de auto? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk