Waze krijgt deze populaire Android Auto-functie

Waze krijgt deze populaire Android Auto-functie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Android Auto-versie van Waze werkt binnenkort met het gesplitste scherm van de Coolwalk-interface. Met Coolwalk voor Android Auto wordt er meer informatie getoond op het scherm in je auto. Dit werkte al met Google Maps, maar nog niet met Waze.

Waze en Android Auto

Heel wat bètagebruikers van Android Auto kunnen vandaag al aan de slag met de Coolwalk-interface. Daarmee zie je naast de Google Maps-navigatie ook andere informatie op het scherm van je auto. Er is bijvoorbeeld plaats voor een mediaspeler en een venster waarin de meldingen verschijnen die je tijdens een autorit ontvangt.

Het is net die functie die ontbreekt bij Waze. Iets wat voor teleurstelling zorgde bij Waze-gebruiker die de nieuwe Coolwalk-interface al in hun auto kregen. Waze wordt namelijk nog steeds op het volledige scherm geopend.

Daar komt binnenkort verandering in, want enkele Waze-gebruikers kregen recent een pop-up-melding te zien waarin Waze bekend maakt dat het binnenkort de nieuwe interface zal ondersteunen. Dat melden gebruikers op Reddit, maar ook Androidworld-lezer Marino kreeg deze melding al te zien. Het is alleen niet duidelijk wanneer Waze zal werken met de nieuwe Android Auto-interface.

Zo ziet Waze er momenteel uit in Android Auto

Zo ziet Waze er momenteel uit in Android Auto

Afbeelding: u/priftifranko

Meer Android Auto-nieuws

Recent raakte bekend dat het voor een deel van de Android Auto-gebruikers mogelijk is om met WhatsApp te bellen onderweg. Dat werkt via een integratie in de Telefoon-app. Verder is Coolwalk plots uitgerold naar auto's waarmee je het infotainmentsysteem met een draaiknop bedient. Het belangrijkste nieuws van 2022 over Android Auto hebben we in dit artikel samengevat.

Ben jij een gebruiker van Waze en kijk je ernaar uit om de nieuwe interface te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties. Misschien werkt het al voor jou? Maak dan een screenshot op deze wijze en deel die met de Androidworld-redactie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt voor de tip, Marino!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk