Wat betekent dit mysterieuze icoontje in Android Auto?

Wat betekent dit mysterieuze icoontje in Android Auto?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een aantal gebruikers krijgt in de applijst in Android Auto een mysterieus icoontje met de naam GearSnacks te zien. Alhoewel Google nog niets over deze Android Auto-app bekend heeft gemaakt, hebben we er al wel meer details over gevonden.

Games in Android Auto

GearSnacks is de naam van de Android Auto-gebruikers die voor het eerst opdook op Reddit. In deze Reddit-thread is GearSnacks te zien in de launcher van de app en XDA heeft de laatste versie van de Android Auto-app ontleed om meer informatie erover te vinden en dat is ze gelukt. GearSnacks bevat een groot aantal korte HTML5-games. Reditter RegionRat91 deelt meteen al een aantal foto's van een aantal van deze games.

Mysterieuze GearSnacks in Android Auto

Mysterieuze GearSnacks in Android Auto

GameSnacks is een Area 120-experiment 

Voor degenen die het niet weten, GameSnacks is een HTML5-gameplatform van Googles experimentele Area 120-afdeling. Area 120 ken je misschien van het alweer beëindigde Reply en het sociale netwerk Keen. GameSnacks wil games toegankelijk maken in gebieden waar er geen goede mobiele internetverbinding is. Het platform biedt lichte HTML5-games die vanaf elk web-compatibel apparaat kunnen worden gespeeld. De games kunnen gespeeld worden op Android, iOS en pc via de officiële GameSnacks-website. Ze zijn te bedienen via het touchscreen maar werken ook met een toetsenbord- en muis.

Gerelateerde artikelen

Eerder dit jaar begon Google met het integreren van HTML5-games van GameSnacks in Google-producten in verschillende regio's, waaronder Chrome, Google Pay, Google Assistant en Google Discover. In die aankondiging zei Google dat het “naar meer mogelijkheden zal zoeken om GameSnacks-games naar meer Google-producten te brengen”, en het lijkt erop dat Android Auto de volgende kandidaat is. De code van de Android Auto-app geeft overigens aan dat “GameSnacks-games alleen op het touchscreen kunnen worden gespeeld.” Het lijkt er dus op dat alleen auto's met touchscreen-compatibele head-units geschikt zijn voor de GameSnacks.

GameSnacks in de auto

GameSnacks in de auto

Lancering GameSnacks voor Android Auto

Voor nu is het onduidelijk of en wanneer Google de GameSnacks verder uitrolt naar Android Auto en om hoeveel games het gaat. Het lijkt er nu in ieder geval op dat de volledige catalogus met HTML5-games nog niet beschikbaar is in Android Auto. Er is maar één gebruiker die toegang heeft tot slechts 3 games. In de code van de Android Auto-app zijn aanwijzingen gevonden van veel meer apps waaronder Zoo Boom, Onet Connect Classic, Cannonballs 3D, Pin the UFO, 2048 Giant, Find 500 Differences, Unblock That en Bubble Bossen.

Voor wat betreft de veiligheid, GearSnacks kan alleen worden gestart als de auto stilstaat. Dat is uiteraard logisch want Google wil niet dat bestuurders de spelletjes spelen tijdens het rijden.

Sinds februari van dit jaar is het mogelijk om eenvoudige audiospelletjes die met een stemopdracht voor Google Assistent in de auto gestart kunnen worden. Deze games zijn bestemd voor de langere ritten waar jij en je passagiers zich mee kunnen vermaken. Dit zijn de stemopdrachten die je kunt gebruiken. Google heeft ook nog drie nieuwe functies voor Android Auto in het verschiet die te maken hebben met het personaliseren van de interface.

Je vindt ons complete Android Auto tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over Android Auto op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk