Telefoons werken als autosleutel na update Google Play Services

Telefoons werken als autosleutel na update Google Play Services

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google zet binnenkort een volgende stap richting de digitale autosleutel. Binnenkort volgt een update voor Google Play Services die ervoor zorgt dat een select aantal telefoons kunnen werken als een autosleutel. Dit weten we alvast.

Digitale autosleutel

Google maakte in mei op het Google I/O-evenement bekend dat Android 12-telefoons kunnen werken als een digitale autosleutel. Dat zou, volgens de aankondiging van Google toen, als eerste werken op Pixel-telefoons en Samsung-toestellen.

Vervolgens bleef het stil rond deze functie, ook op het moment dat Google de stabiele versie van Android 12 heeft voorgesteld. XDA Developers heeft nu ontdekt dat het bedrijf wel nog steeds plannen heeft met de digitale autosleutel, want een select aantal telefoons krijgt binnenkort een Play Store-update die de functie beschikbaar stelt. Dat wordt alvast verklapt in de code van Play Services.

De presentatie op Google I/O

De presentatie op Google I/O

Zo werkt het

Wanneer de functie beschikbaar is voor jou Pixel- of Samsung-telefoon zal je een melding te zien krijgen. Als je daarop tikt kan je de functie instellen, en dat gebeurt in Google Pay. Je sleutel krijgt dus een plaats naast je bankpasjes, en als je later instellingen wil aanpassen moet je de pincode van je telefoon invoeren.

Eerder raakte al bekend dat Android-telefoons als autosleutel werken door middel van ultra-widebandtechnologie. Dat is een technologie waarmee je auto ontgrendeld als je met je telefoon in de buurt komt. Het werkt veel nauwkeuriger dan locatiebepaling via bluetooth. Een tweede mogelijkheid werkt via NFC, en je kan je auto ontgrendelen door er met je telefoon op te tikken. Er is tot slot ook een rol weggelegd voor beveiligingschips in smartphone, en dat leggen we uit in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

In eerste instantie zal de feature slechts werken op een select aantal toestellen van Google en Samsung en ook met een select aantal automodellen. BMW en Ford zullen de digitale sleutel als eerste ondersteunen met hun huidige modellen. Samsung maakte recent ook bekend dat de digitale autosleutel als eerste in Zuid-Korea zal werken tegen het einde van dit jaar. Wat denk jij? Wil jij liefst zo snel mogelijk in je auto stappen zonder op een knopje te drukken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk