Op deze drie jaar oude tablet draait Android Automotive

Op deze drie jaar oude tablet draait Android Automotive

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android-enthousiasteling Mishaal Rahman is erin geslaagd om Android Automotive, het slimme besturingssysteem voor auto's, te laten werken op zijn tablet. Dat is een Samsung Galaxy Tab S5e. Rahman wil de software delen zodat iedereen zijn tablet een tweede leven kan geven.

Android Automotive op tablets

In juni heeft Google heel wat kritiek geoogst nadat het zijn Android Auto-app voor smartphones uit de Play Store heeft gehaald. De app was een makkelijke tool waarmee je een oude smartphone of een tablet kon omtoveren tot een handig hulpje voor in de auto. Wat alles nog erger maakte: Google heeft nog geen vervanger die breed beschikbaar is.

Mishaal Rahman van de Android-ontwikkelaarssite Esper blijft niet bij de pakken zitten. In een tweet zien we hoe hij Android Automotive laat werken op zijn Samsung Galaxy Tab S5e. Android Automotive is Googles besturingssysteem voor de auto dat werkt als het infotainmentsysteem. Google werkt samen met autofabrikanten om een versie Android Automotive voor hun auto's te personaliseren. Het verschil met Android Auto leggen we hier uit.

Binnenkort voor iedereen

Rahman geeft in zijn serie van tweets toe dat de software nog wel niet vlekkeloos werkt, en er zijn met name nog problemen met de gps in Maps. De weerberichtwidget werk ook niet en er is een watermerk zichtbaar op het scherm. Toch hoopt Rahman om Android Automotive vlot te laten werken. Sterker nog: zodra hij klaar is met zijn werk, wil hij de software ook delen. Dat gaat hij doen in de vorm van een gsi, ofwel een generic system image. Dat is een specifieke build van Android die je op je toestellen kan flashen.

Gerelateerde artikelen

Heb jij nog een oude Android-tablet of een telefoon liggen die niets anders doet dan stof vangt? Bekijk dan eens deze 8 dingen die je met het apparaat kan aanvangen. Ben je klaar? Hier heb je nog eens 6 ideeën. Wil jij wel Android Auto of Android Automotive draaien op je oude tablet? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk