Dit is de Spotify-widget in nieuwe Android Auto-interface

Dit is de Spotify-widget in nieuwe Android Auto-interface

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We krijgen te zien hoe de Spotify-widget zal werken met de nieuwe interface van Android Auto, beter bekend als 'Coolwalk'. We zien dat er veel meer bedienmogelijkheden zijn dan bij de huidige mediaplayer die in de taakbalk van Android Auto zit.

Coolwalk-interface voor Android Auto

De schermen van Infotainmentsystemen voor in de auto komen vandaag in alle vormen en maten. Het is daarom heel logisch dat Google de interface van Android Auto aanpast met een split-screenweergave, zodat schermruimte beter wordt benut.

Reddit-gebruiker 'u/mynamesjefffffs' heeft de aankomende Coolwalk-interface van Android Auto nu al op zijn telefoon kunnen activeren nadat hij zijn telefoon heeft geroot. Daarom zien we nu voor het eerst hoe de widget van Spotify er zal uitzien wanneer hij naast Google Maps in beeld is.

Spotify-widget

We merken een relatief grote mediaplayer op met het design van de albumhoes op de achtergrond van elk nummer. Nieuw is dat je een tijdlijn kan zien, en er is ook een tweede pagina in deze widget. Daarmee kan je in één klap nummers shuffelen in de afspeellijst die je beluistert, en er zijn ook aanbevolen afspeellijsten voor als je zin hebt in iets anders. Je kan ook afgeronde hoeken opmerken in de interface, en dat is ook eigen aan Coolwalk. Rechts is er ten slotte een verticale taakbalk zichtbaar met een knop voor de Google Assistent, een recente app en een appdrawer.

Vandaag is het al op bepaalde infotainmentsystemen mogelijk om meerdere apps naast elkaar te gebruiken in Android Auto, maar dat werkt alleen bij de grotere ultrawide panelen. In het voorbeeld van de Reddit-gebruiker zien we een relatief klein infotainmentsysteem met een split-screenweergave. Het is niet bekend wanneer de Coolwalk-update naar gebruikers wordt uitgerold. Google sprak eerst over een update tijdens de zomer, maar die deadline heeft het bedrijf niet gehaald.

De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk