Samsung-telefoons als autosleutel hebben nog veel beperkingen

Samsung-telefoons als autosleutel hebben nog veel beperkingen

Samsung laat zijn Galaxy-vlaggenschepen nu als sleutel werken bij auto's van BMW en Kia. Alleen zijn er nog veel beperkingen voor deze functie. Het werkt enkel in combinatie met NFC-technologie en ook alleen in het thuisland Zuid-Korea.

Digitale autosleutel Samsung

Samsung-smartphones worden al jarenlang uitgerust met ondersteuning voor ultra-widebandtechnologie. Daarmee kan je veel nauwkeuriger de locatie van de telefoon bepalen vergeleken met bluetooth. Samsung spreekt al langer over de mogelijkheid om je telefoon als digitale autosleutel te gebruiken dankzij ultra-wideband. Als je met je smartphone in je broekzak in de buurt komt van je auto, ontgrendelt de deur vanzelf.

Zo zou het toch in theorie moeten werken, want hoewel er al lang over de functionaliteit wordt gesproken, laat de mogelijkheid lang op zich wachten. Samsung zou de functie als eerste in zijn thuisland Zuid-Korea uitrollen en dat tegen het einde van 2021. De functie is daar nu beschikbaar voor modellen van BMW en Kia, dat weet TizenHelp. Het gaat om: de BMW 1-8-serie, de Z4, X5-X8, iX3, iX en de Kia Niro.

Enkel met NFC

Toch zijn er nog steeds beperkingen en niet alleen omdat deze auto's enkel in Zuid-Korea met een Samsung-telefoon ontgrendelen. De digitale autosleutel werkt enkel met NFC-technologie met deze modellen. Dat wil zeggen dat je heel gericht je telefoon tegen een plaats op de auto moet houden om hem te ontgrendelen. Het werkt ook niet met alle Samsung-toestellen die over NFC beschikken, maar enkel met de vlaggenschepen, namelijk: Galaxy S21- en S22-reeks, de Note 20 Ultra, de Galaxy Z Fold 3 en Z Fold 2.

Lees ook

Het is niet bekend wanneer Samsung zijn telefoons ook buiten zijn thuisland als autosleutel laat werken. Daarnaast heeft Google ook een vergelijkbare functie rechtstreeks in Android 12 gebouwd, maar die feature werkt enkel met bepaalde modellen van BMW en Ford.

Kijk jij ernaar uit om je fysieke autosleutel thuis te laten en in de plaats je telefoon te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Samsung
Lees meer over:
Nieuws Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties