Porsche integreert Android Auto vanaf 2022 in nieuwe voertuigen

Porsche integreert Android Auto vanaf 2022 in nieuwe voertuigen

Er is goed nieuws voor de mensen die van plan zijn om een Porsche aan te schaffen. De autofabrikant zal zijn auto's die vanaf 2022 worden geproduceerd, voorzien van Android Auto.

Porsche integreert Android Auto

Porsche heeft zich jarenlang gefocust op Apple CarPlay als slimme autosysteem maar nu komen de eigenaren van Androidtelefoons eindelijk ook aan hun trekken, zo meldt Engadget. Vanaf 2022 kunnen Porsche 911-eigenaren ook Android Auto gebruiken om te navigeren met bijvoorbeeld Google Maps of Flitsmeister. Dat is nu overigens ook al wel mogelijk maar dan zal je het systeem achteraf moeten inbouwen.

De Duitse fabrikant van sportauto's zal zijn infotainmentsysteem, Porsche Communication Management (PCM), updaten met Android Auto-integratie. Dat systeem is vergelijkbaar met wat je kunt vinden in de Porsche Taycan en laat je momenteel zowel bedrade als draadloos Apple Car Play, Apple Music, Apple Podcasts en meer bedienen.

Hey, Porsche

Als hotword voor de spraakbediening kan "Hey, Porsche" gebruikt worden en de navigatie zal via een abonnement verlopen. Gelukkig biedt Porsche een proefperiode van drie jaar aan, en in de eerste drie maanden kun je ook gebruik maken van de streamingdienst Sirius XM met 360L.

Porsche gaat ook op de Tesla-tour en maakt het Porsche 911-bezitters met een PDK-versnellingsbak makkelijk om een ​​krappe parkeerplaats te verlaten. Via de optionele Remote ParkAssist kunnen zij met hun smartphone de auto vanzelf de parkeerplaats uit laten rijden. De 911 wordt volwassen. Remote ParkAssist komt tevens met Active Parking Support, een 3D-weergave om te helpen bij het parkeren. Waarschuwingen voor aankomend verkeer via de achterzijde en assistentie bij het wisselen van rijstrook zijn ook optioneel.

Porsche kopen

Dit alles kost je uiteraard een flinke som geld. De 2022 Porsche-opstelling begint bij 101.200 dollar voor het instapmodel, de Carrera. Als je daarmee liever niet gezien wilt worden, dan kan je ook 219.800 dollar neerleggn voor de Turbo S Cabriolet.

Als je interesse hebt, zal je wel wat geduld moeten opbrengen. De 161.100 dollar kostende Porsche GT3 is pas in de herfst bij de dealers verkrijgbaar. Als je het wat zuiniger aan moet doen, kun je natuurlijk ook gewoon een 2021-model kopen en de reeds bestaande slimme functies van Porsche zelf gebruiken. Wellicht is het nu al wel een goed moment om te beginnen met sparen.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties