Overzicht: dit was het belangrijkste Android Auto-nieuws van 2022

Overzicht: dit was het belangrijkste Android Auto-nieuws van 2022

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is dit jaar heel wat nieuws geweest over Android Auto en je kan natuurlijke over alle updates lezen op Androidworld. In dit artikel doen we het anders en vatten we alleen het belangrijkste nieuws van 2022 samen. Van Sygic tot de nieuwe Coolwalk-interface: dit waren de belangrijkste nieuwtjes.

1. Nieuwe Coolwalk-interface

Laten we meteen met het leukste beginnen. Android Auto gaat er binnenkort heel anders uitzien. In mei heeft Google namelijk een nieuwe interface voorgesteld met de naam Coolwalk. De bedoeling is dat Android Auto veel beter gebruik gaat maken van de schermruimte van het infotainmentsysteem in je auto.

Verschillende onderdelen van de interface worden in een gesplitst scherm getoond. Naast je navigatie in Maps is er bijvoorbeeld nu een deel van het scherm gereserveerd voor de mediaspeler van Spotify of de berichten die je krijgt via Telegram.

De Coolwalk-update zou normaal al in de zomer zijn uitgerold, maar de lancering heeft vertraging opgelopen. Op dit moment is de nieuwe interface al wel beschikbaar voor een deel van de bètagebruikers. Het is alleen niet mogelijk om zomaar aan het bètaprogramma deel te nemen, want Google laat maar een beperkte groep gebruikers toe.

Gerelateerde artikelen

Coolwalk bij verschillende beeldverhoudingen 

Coolwalk bij verschillende beeldverhoudingen 

2. Android Auto Wireless-dongle

Begin dit jaar schreven we over drie veranderingen voor Android Auto die we in 2022 graag wilden zien. Eén item op de lijst was de lancering van een officiële dongle waarmee je Android Auto draadloos kan gebruiken. Zo'n dongle verbind je permanent met usb-poort van je auto en vervolgens kan je je telefoon in je tas laten.

De AAWireless is zo'n gadget die via Kickstarter is gelanceerd en je kan hem hier aanschaffen, tenminste als het mee zit met de voorraad. Dit jaar is er wel een andere gadget verschenen die sterk in de buurt komt van een officiële dongle. Motorola heeft namelijk met Google samengewerkt voor deze MA1-adapter. Jammer genoeg is hij op dit moment nog niet in Nederland en België te koop, maar het is al een stap in de goede richting.

Gerelateerde artikelen

De MA1-adapter van Android Auto

De MA1-adapter van Android Auto

3. In Sygic werkt je telefoon als extra scherm

Sygic is een bekende navigatie-app die ook werkt op Android Auto. Het is zelfs een van de favoriete alternatieven voor Google Maps op de redactie. Sygic heeft deze zomer verrast met een nieuwe functie voor zijn Android Auto-app. Het is nu mogelijk om je telefoon als een tweede scherm te gebruiken in de auto en dat werkt op allerlei verschillende manieren.

Gerelateerde artikelen

Je smartphone kan tijdens het navigeren als een dashcam werken, maar hij kan ook verkeersborden met zijn camera herkennen en de maximum toegestane snelheid weergeven op het scherm. Anderzijds kan je je smartphonescherm gebruiken om een extra stop aan je route toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een tankstation. Het voordeel is dat tijdens het scrollen door de lijst met plaatsen, je kaart en route-instructies gewoon op het andere scherm zichtbaar blijven voor de bestuurder.

Android Auto: de 4 belangrijkste nieuwtjes van 2022

4. Android Auto voor Smartphones is niet meer

In onze lijst met dingen die we anders wilden zien voor Android Auto in 2022, lees je ook iets over de app voor smartphones. Wie Android Auto niet op het infotainmentsysteem van de auto kan gebruiken, kon altijd nog beroep doen op de Android Auto voor smartphones-app. Die toverde een Android Auto-interface op het scherm van je telefoon.

Het was in januari 2022 al bekend dat Google een streep ging trekken door Android Auto voor smartphones. Dat is deze zomer dan ook gebeurd. We hoopten dus begin dit jaar dat er snel een alternatief zou klaar staan. Niets blijkt minder waar. Google is inmiddels ook gestopt met de rijstand van de Google Assistent. Je kan dus in de plaats beter zelf op zoek gaan naar een geschikte auto-interface. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze apps.

Gerelateerde artikelen

Wat was voor jou het belangrijkste Android Auto-nieuws van 2022? Heb jij de Coolwalk-interface al in je auto of heb jij misschien een AAWireless? Laat het ons weten in de reacties.

De beste Android Auto-tips van 2022

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk