Outdoor navigatie-app Gaia vanaf nu beschikbaar voor Android Auto

Outdoor navigatie-app Gaia vanaf nu beschikbaar voor Android Auto

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google laat ontwikkelaars sinds kort hun Android Auto-apps direct in de Play Store uitbrengen en Gaia is de volgende app die voor het platform beschikbaar komt.

Gaia voor Android Auto

Google kondigde Android Auto al in 2014 aan, maar heel lang bleef het aanbod aan apps beperkt. Apps werden wel als bèta getest maar kwamen niet voor het grote publiek beschikbaar. Sinds april is dat veranderd want ontwikkelaars kunnen hun Android Auto-apps meteen in de Play Store kunnen publiceren. Navigatie-apps Flitsmeister, TomTom AmiGO, TomTom GO Navigation en Sygic voor Android Auto zijn inmiddels beschikbaar voor Android Auto en Gaia GPS is de volgende.

Gaia is een populaire outdoor navigatie-app die voornamelijk offroad routes biedt. De app biedt routes aan voor wandelaars, bergbeklimmers, fietsers en meer. Je kan Gaia vergelijken met Komoot alleen is Komoot niet in de auto te gebruiken. Gaia is dat namelijk sinds vandaag wel en ze biedt Android Auto-ondersteuning aan in bètaversie v2021.6.

Outdoor navigatie-app Gaia vanaf nu beschikbaar voor Android Auto

Aanmelden voor de bèta van Gaia

Je kunt je aanmelden voor de bèta van Gaia via deze website of via de stappen hieronder:

  1.  Klik op deze link om naar de website van het Gaia-testprogramma te gaan.
  2. Zorg dat je inlogt met je Google-account.
  3. Klik op de blauwe knop waar Tester worden op staat.

Vervolgens kan je de bètaversie van de app downloaden. Het kan even duren voordat je de update ziet. Zodra je de app geïnstalleerd hebt en verbinding maakt met Android Auto, kun je Gaia selecteren op het scherm in je auto. Meer informatie over de werking van de app met Android Auto vind je hier.

Gaia GPS (Topografische)

Gaia GPS (Topografische)

Gaia is een populaire outdoor navigatie-app die voornamelijk offroad routes biedt. De app biedt routes aan voor wandelaars, bergbeklimmers, fietsers en meer.  ..
Outdoor navigatie-app Gaia vanaf nu beschikbaar voor Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk