Motorola maakt Android Auto draadloos met adapter die 89,95 euro kost

Motorola maakt Android Auto draadloos met adapter die 89,95 euro kost

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola lanceert de MA1-adaper voor in de auto die Android Auto draadloos laat verbinden met je smartphone. Opmerkelijk is dat ook Google dit apparaat erkent. De MA1 kost 89,95 euro, maar of hij ook hier verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend.

Android Auto-adapter Motorola

De voorbije maanden schreven we geregeld over slimme adapters waarmee je Android Auto draadloos maakt. Het ging telkens om producten die door crowdfunding werden gefinancierd, maar ditmaal is een bekende naam met zo'n accessoire aan de slag gegaan. Motorola stelt zijn MA1-adapter voor.

Het gaat om een compact apparaatje dat 55 x 55 x 13 mm meet. Je verbindt hem met de usb-poort van je auto en vervolgens kan je draadloos Android Auto gebruiken in combinatie met je telefoon. De verbinding werkt via een directe wifi-verbinding en de 5.0 GHz-band.

De MA1-adapter is ook het eerste product in zijn soort dat door Google is erkent. Deze week schreven we nog dat we graag een dergelijk Android Auto-accessoire zagen verschijnen dat officieel door Google wordt ondersteund. Onze woorden waren nog niet koud of Motorola komt ermee aandraven. Naast een auto die Android Auto ondersteunt heb je enkel een smartphone nodig met Android 11, of een recentere versie, om van de MA1 gebruik te maken.

De Motorola MA1-adapter

De Motorola MA1-adapter

Prijs en alternatieven

De MA1 zal allereerst in de VS te koop zijn voor 89,95 euro. Tenminste als deze gadget ook naar Nederland komt. We hebben Motorola om meer duidelijkheid hierover gevraagd.

Heb je geen zin om te wachten voor de hebbedingetje van Motorola beschikbaar komt? In dat geval kan het nog steeds interessant zijn om naar vergelijkbare producten te kijken. De AAWireless was de eerste gadget die Android Auto draadloos maakte. Vervolgens kwam er Carsifi waarmee je twee telefoons kan verbinden en Ottocast biedt ook ondersteuning voor Apple Carplay.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij? Ga jij liever aan de slag met de MA1 van een bekende naam als Motorola, of kies je voor een alternatief? Misschien wil jij je Android Auto liever niet draadloos maken omdat je graag je telefoon oplaadt tijdens het rijden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk