Meer apps voor Android Auto onderweg, deze kun je verwachten

Meer apps voor Android Auto onderweg, deze kun je verwachten

In augustus van 2020 kondigde Google aan dat het samenwerkte met externe ontwikkelaars om apps in de categorieën navigatie, parkeren of elektrisch laden voor Android Auto te maken. Nu, bijna acht maanden later, is het dan eindelijk zover: deze ontwikkelaars kunnen hun Android Auto-apps uitbrengen in de Play Store.

Meer apps voor Android Auto

Android Auto werd al in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd, maar tot nu toe was het aanbod aan apps niet om over naar huis te schrijven. Daar komt nu verandering in want naast media- en navigatie-apps kun je nu ook andere apps voor het besturingssysteem voor auto's in de Play Store gaan tegenkomen.

Google heeft namelijk geruime tijd met verschillende ontwikkelaars (waaronder T map, Chargepoint, Sygic, PlugShare, AmiGO, 2GIS, A Better Route Planner en Flitsmeister) samengewerkt die apps maken voor navigatie, parkeren of elektrisch laden. Deze ontwikkelaars kunnen nu hun apps beschikbaar maken voor het grote publiek. Dat maakte Google bekend op zijn Developers Blog.

Meer apps voor Android Auto onderweg, deze kun je verwachten

Nu ontwikkelaars hun apps in de Play Store kunnen publiceren, hoeven Android Auto-gebruikers zich niet langer aan te melden voor een bètaprogramma om toegang te krijgen tot deze apps van derden. Ontwikkelaars moeten echter nog steeds voldoen aan de strikte kwaliteitsrichtlijnen van Google.

Op dit moment kunnen ontwikkelaars alleen navigatie-, parkeer- en oplaad-apps publiceren in de Play Store, maar we verwachten dat Google in de nabije toekomst het aanbod aan categorieën zal uitbreiden.

Wat kun je doen met Android Auto?

Je kan met Android Auto onder andere navigeren met Google Maps, Flitsmeister, Sygic of Waze en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify of KINK. Daarnaast kan je inkomende berichten beantwoorden, podcasts of het laatste nieuws beluisteren en nog veel meer. Android Auto bedien je via grote knoppen op het scherm van je auto of met je stem. Zeg "Oké Google" om te praten met de Google Assistent of gebruik het microfoontje op het scherm. Bekijk hier een overzicht van Android Auto-apps die van pas kunnen komen tijdens het autorijden. Meer informatie over Android Auto vind je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties