Google stopt met de Rijstand voor de Google Assistent

Google stopt met de Rijstand voor de Google Assistent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat niet verder met de ontwikkeling van de Rijstand voor de Google Assistent, dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De functie moest als alternatief dienen voor de Android Auto voor smartphones-app, maar dat alternatief is dus niet meer.

Rijstand voor Google Assistent

Twee jaar geleden raakte bekend dat Google stopt met zijn versie van de Android Auto-app die op telefoonschermen werkt. Dat is de app voor wie Android Auto op zijn telefoon gebruikt in de auto. Het schoof daarom een alternatief naar voren: een integratie van Google Maps en andere handige tools voor in de auto, rechtsreeks in de Google Assistent. De functie kreeg de naam de 'Rijstand voor de Google Assistent'. Ook die dienst wordt nu stopgezet, dat heeft het bedrijf bekend gemaakt bij 9To5Google.

Gerelateerde artikelen

De Rijstand van de Google Assistent was in Nederland en België slechts voor een beperkt aantal gebruikers actief, maar hij moest uiteindelijk wel breder beschikbaar worden. Alleen kon je de afgelopen maanden wel voelen uit veel reacties die op sociale media circuleerden, dat de functie niet bij alle gebruikers in goede aarde viel. Dat komt mogelijk omdat veel van de functionaliteiten van de Android Auto voor smartphones-app ontbraken in Googles alternatief. Android Auto ondersteunt een bredere waaier van apps voor in de auto, die geen plaats kregen in de interface van de Google Assistent.

Toch weerhield het Google niet om uiteindelijk in juni de stekker te trekken uit de Android Auto-app voor smartphones. Zelfs oudere versies van het apk-bestand werken niet langer. Wie dus geen Android Auto kan gebruiken in combinatie met zijn infotainmentsysteem, komt dus schijnbaar zonder een alternatief te zitten voor de lange termijn. Dat is duidelijk geworden nu ook Rijstand voor de Google Assistent verdwijnt.

Googles alternatief

En nu wordt het even verwarrend. Google stelt dat er wel degelijk een andere dienst is die nog steeds tools voor in de auto levert aan smartphonegebruikers. Het gaat om de 'Rijstand', maar dan de integratie rechtstreeks in Google Maps. De functie heeft dus ongeveer dezelfde naam als de integratie in de Google Assistent.

Links: Rijstand voor de Google Assistent (verdwijnt). Rechts: Rijstand voor Google Maps (blijft)

De Rijstand in Maps geeft je toegang tot oproepen, inkomende berichten, muziek en podcasts, maar ze bevat ook niet alle apps die je gewend bent van Android Auto. De Rijstand in Google Maps is eveneens nog niet breed beschikbaar, maar het is wel die dienst die Google verder ontwikkelt. Wanneer alle gebruikers de functie kunnen gebruiken, is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..
Google stopt met de Rijstand voor de Google Assistent

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk