Fout in Android Auto pauzeert de muziek als je een app opent

Fout in Android Auto pauzeert de muziek als je een app opent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een nieuwe fout in Android Auto zorgt ervoor dat de muziek op het infotainmentsysteem pauzeert wanneer je op je telefoon een app opent. Het probleem komt voor bij een deel van de Android Auto-gebruikers, maar Google heeft nog geen verklaring afgelegd over een oorzaak.

Android Auto-fout

Android Auto zorgt voor een grote meerwaarde op infotainmentsystemen in de auto, maar dat wil niet zeggen dat het systeem helemaal foutloos is. Al een tijdlang leest Google in de auto berichten voor met een gebrekkig Engels accent waarvoor inmiddels een oplossing beschikbaar is.

Nu klagen gebruikers over een nieuwe fout waarbij Android Auto ongevraagd het afspelen van muziek pauzeert op het infotainmentsysteem zodra je een app opent op je telefoon. Google ontmoedigt het gebruikt van apps op je telefoon tijdens het rijden door de belangrijkste features naar het infotainmentsysteem te brengen, maar het is niet de bedoeling dat gebruikers helemaal geen toegang meer hebben tot hun telefoon. Je auto zou ook gewoon muziek moeten blijven spelen, ook al open je eender welke app op je smartphone.

Fout in Android Auto pauzeert de muziek als je een app opent

Nog geen reactie

Het probleem werd al besproken op Googles Android Auto Help-forum, dat ontdekte 9To5Google. De meeste gebruikers geven daar aan dat het probleem zich stelt sinds maart of april van dit jaar, maar enkelingen beweren dat ze er al langer last van hebben, sinds december 2020.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment heeft Google nog niet gereageerd op de meldingen van Android Auto-gebruikers, en het is ook niet bekend hoe breed het probleem is verspreid. Heb jij er last van? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Auto

Dit vind je misschien ook leuk