Ford en Google laten iedereen genieten van de Ford F-150 Lightning

Ford en Google laten iedereen genieten van de Ford F-150 Lightning

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De volledig elektrische Ford F-150 Lightning kan iedereen nu van dichtbij bekijken. Google en Ford hebben daarvoor de handen ineen geslagen. Androidworld legt uit hoe je deze pick-up 'in huis haalt'.

Ford F-150 Lightning in 3D

De elektrische pick-up van Ford is in samenwerking met Google te zien in een visual experience met de naam F-150 Lightning: Strike Anywhere. Ford meldt in een persbericht dat het deze mogelijkheid speciaal gemaakt heeft mensen die de auto besteld hebben en niet kunnen wachten en voor mensen die van plan zijn om er eentje aan te schaffen en daarvoor eerst alle mogelijkheden willen bekijken. Ford benoemt ook de fans van deze Ford pick-up.

Ford en Google laten iedereen genieten van de Ford F-150 Lightning

Om de Ford F-150 van dichtbij te bekijken surf je naar deze website en scan je de QR-code in. Dat kan met Google Lens of met de camera-app op je telefoon. Dan tik je op de link die op je scherm verschijnt en vervolgens op de startknop of Tonen in ruimte. Ga je voor de eerste optie? Dan kan je de truck naar wens aanpassen en het exterieur en interieur bekijken door simpelweg te scrollen en te tikken.

Gerelateerde artikelen

Vanuit elke optie kun je weer op Tonen in ruimte om het resultaat in je omgeving te bekijken. Geef hiervoor toestemming aan Google om gebruik te maken van je camera, microfoon en de apparaatopslag. Richt vervolgens de camera op de vloer en beweeg je telefoon heen er weer en dan zie je de de pick-up in je omgeving verschijnen. Je kan de truck nog verschuiven en kleiner of groter maken. Daarna maak je een foto of video door op de knop te drukken of de knop lang ingedrukt te houden.

Ford F-150 Lightning kopen

De Ford F-150 Lightning is overigens pas begin 2022 beschikbaar en nu al ontzettend populair in de Verenigde Staten. Lightning staat vermoedelijk voor de 432 pk waarmee deze pick-up in 4 seconden naar een snelheid van 97 km/h kan sprinten. Dit 'instapmodel' van de truck met een actieradius van 370 kilometer kost omgerekend € 32.800 maar daar mag je gerust nog een bedrag bij optellen voor import. Er is ook een variant met 571 pk, maar he tis niet bekend of de modellen ook naar Nederland en België komen.

Ford en Google laten iedereen genieten van de Ford F-150 Lightning

Meer 3D-figuren bekijken

De visual experience is een augmented reality (AR)-ervaring waarmee je de auto op een realistische manier tevoorschijn haalt in je omgeving. We kennen deze techniek al van de dieren, atleten, ruimteschepen, menselijke skeletten en meer die je in je Google zoekresultaten kunt vinden en in je woonkamer kunt uitnodigen. Jouw telefoon moet de AR Core-functionaliteit van Google en daarmee ook de 3D-objecten wel ondersteunen. Google deelt hier een officiële lijst van telefoons die de functie ondersteunen, al kunnen er in de praktijk meer toestellen werken met de functie.

Een overzicht van alle AR-mogelijkheden vind je hier en hieronder:

Ga jij deze dikke Ford F-150 Lightning op je telefoon tevoorschijn toveren? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Ford pick-up 'Tonen in ruimte'

Ford pick-up 'Tonen in ruimte'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk