Flitsmeister voor Android Auto laat iets langer op zich wachten

Flitsmeister voor Android Auto laat iets langer op zich wachten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste bètaversie van de Android Auto-app zal vermoedelijk zeer binnenkort in de auto te gebruiken zijn. Je leest hier waarom de bètaversie van de Android Auto-app er nog niet is.

Android Auto-apps

Google heeft vorig jaar een grote update voor Android Auto aangekondigd die het voor bedrijven mogelijk maakt om hun apps voor Android Auto geschikt te maken. Dat werd ook hoog tijd. Android Auto werd namelijk al in 2014 aangekondigd en het aanbod aan apps is daarom ook niet echt om over naar huis te schrijven. Inmiddels heeft navigatie-app Sygic sinds december, als eerste third-party app die (als bètaversie) beschikbaar is, zijn Android Auto-app beschikbaar gemaakt. Flitsmeister stond ook te popelen om een Android Auto-app en liet in diezelfde maand weten in januari met zijn bètaversie te komen. Wel hield het bedrijf een slag om de arm: "Als alles goed gaat."

Flitsmeister voor Android Auto laat iets langer op zich wachten

Screenshot van de Flitsmeister-app voor Android Auto

Waar blijft de Flitsmeister-app voor Android Auto?

Androidworld heeft contact opgenomen met Flitsmeister met de vraag waarom hun bèta-app nog niet in de Android Auto-app en op het scherm van de infotainmentsystemen in auto's is verschenen. Het bedrijf liet ons weten dat dat te maken heeft met dit bericht van Google. Daarin staat dat apps in productie gebruik moeten maken van de nieuwe AndroidX-versie. AndroidX is een componentenset die erop gericht is om de ontwikkeling van apps te versnellen. Flitsmeister wilde graag met de bèta wachten totdat Google deze versie uitbrengt.

Helaas laat deze nieuwe versie nog een aantal weken op zich wachten en ze zal pas samen met versie 6.0 van de Android Auto-app beschikbaar komen. Flitsmeister kreeg dit bericht pas gisteren van Google te horen en vindt een paar weken extra wachten toch wel erg lang. Er is dus een grote kans dat ze toch zeer binnenkort een bèta gaan uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Aanmelden voor de Android Auto-bèta

Wil je binnenkort in je auto navigeren met Flitsmeister? Dan zal je je eerst moeten aanmelden voor het bètaprogramma van Flitsmeister. Aanmelden kan hier. Daarna kun je, als het eenmaal zover is, Flitsmeister op het scherm in je auto als navigatie-app selecteren. Zit jij met smart te wachten op de introductie van Flitsmeister op Android Auto? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk