Dit zijn de 3 nieuwe topfuncties voor Android Auto

Dit zijn de 3 nieuwe topfuncties voor Android Auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft deze decembermaand verrassingen voor gebruikers van Android Auto. Je auto start de software nu automatisch, je kan sneller op berichten reageren en ook de muziekbediening zal makkelijker werken dan voorheen. Dit zijn de drie mogelijkheden.

1. Automatisch starten

Android Auto maakt je rijervaring al veel makkelijker. Je krijgt namelijk een prettig interface voor bediening van je navigatie en muziek onderweg. Alleen is het best lastig dat je telkens in de interface van je auto de software moet starten. Google komt nu met de mogelijkheid om automatisch Android Auto te starten van zodra je je telefoon aansluit. Je kan de functie inschakelen in de instellingen:

  1. Ga naar Instellingen op je telefoon, zoek Android Auto en bevestig
  2. Kies bij Android Auto automatisch startende optie Altijd

2. Smart reply

Deze functie zal vermoedelijk in de eerste plaats werken voor gebruikers die hun smartphone in het Engels gebruiken, en dat doen ook heel wat Nederlanders. Wanneer je een bericht in de auto wil beantwoorden met de Assistent, kan je snel een optie aantikken in een venster van je digitale hulpje. Het gaat om snelle antwoorden om bijvoorbeeld 'ja', 'nee' of 'ik ben onderweg' te zeggen. Het is sneller alternatief voor een boodschap die je via spraak aan Google vertelt, maar de kans is klein dat dit meteen in het Nederlands zal werken.

De smart reply-functie aan het werk

De smart reply-functie aan het werk

3. Makkelijker muziek luisteren

In Android Auto komt er een nieuwe always-on play-knop voor muziek. Met één druk op die knop zal je dus altijd muziek kunnen afspelen. Daarnaast krijgt de Google Assistent ook een leuke extra in de auto, want je hoeft alleen een naam van een nummer of artiest te noemen om muziek af te spelen. De drie functie worden in de komende weken uitgerold, zegt Google in een blogbericht.

Welke van de drie nieuwe topfuncties vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Populairste nieuws over Android Auto:
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk