Google Maps op Android Auto ziet er nu anders uit

Google Maps op Android Auto ziet er nu anders uit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Maps is een update aan het uitrollen voor Android Auto die een nieuwe zijbalk met bedieningselementen aan de linkerkant van het scherm toevoegt.

Maps voor Android Auto krijgt nieuw design

In het vorige ontwerp van Google Maps voor Android Auto werden de kaartbedieningselementen aan de rechterkant van het scherm weergegeven wanneer je met de kaart interacteerde, maar in het nieuwe ontwerp worden deze bedieningselementen constant getoond. Je kan in de balk de zoomknoppen gebruiken en de kaartoriëntatie wijzigen. Je kan er ook aangeven welke aanwijzingen hardop worden uitgesproken en je hebt meteen toegang tot instellingen. Alle bedieningselementen worden weergegeven op een doorschijnende balk aan de linkerkant van het scherm.

Belangrijk om op te merken is dat de zijbalk verschijnt wanneer de app op het scherm wordt getoond en niet in de dashboardweergave. De nieuwe zijbalk van Maps is beschikbaar voor Android Auto v10 met Google Maps v11.90. Als je de update al hebt ontvangen, laat dan een reactie achter onder dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt!

Google Maps op Android Auto ziet er nu anders uit

Android Auto tips 

Wil je meer weten over Android Auto? Dan ben je bij Androidworld aan het juiste adres. Op onze Android Auto-pagina vind je alles over dit systeem en hieronder vind je alvast een aantal interessante tips.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk