Carsifi maakt Android Auto draadloos, verbindt met 2 telefoons

Carsifi maakt Android Auto draadloos, verbindt met 2 telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er komt een nieuwe dongle aan die Android Auto draadloos maakt. Met Carsifi kan je twee telefoons verbinden en vervolgens wissel je tussen die apparaten met een druk op de knop. Het apparaatje is compact en je kan het aansluiten op de usb-poort van je auto.

Carsifi

Er zijn meer dan 100 miljoen auto's die compatibel zijn met Android Auto, dat wist Google is mei te zeggen tijdens het Google I/O-evenement. Toch werken de meerderheid van deze auto's met de bedrade variant van het platform en dus niet met Android Auto Wireless. Je sluit je telefoon aan en vervolgens komt Googles besturingssysteem voor de auto tevoorschijn.

Carsifi is een nieuwe gadget die zo'n auto's alsnog draadloos met je telefoon laat verbinden. Je stopt het in de usb-poort van ja bolide, en vervolgens verbindt de dongle met je telefoon via bluetooth en wifi. Het werkt op alle auto's die de bedrade variant van Android Auto ondersteunen.

Carsifi maakt Android Auto draadloos, verbindt met 2 telefoons

Twee telefoons verbinden

De kans bestaat dat die verhaal je al bekend in de oren klinkt, want eerder kwam de AAWireless al op de markt, een dongle die precies hetzelfde belooft. Wel, er zijn een paar troeven die de ontwikkelaars van deze nieuwe gadget onderstrepen. Allereerst is het apparaatje compacter, maar het kan met twee telefoons tegelijk verbinden via een multipoint-connectie. Je kan vervolgens drukken op de enige knop van de Carsifi om te wisselen tussen de twee verbonden toestellen. Dat kan handig zijn wanneer de accu van een telefoon leeg raakt, en dat is een probleem dat kan voorkomen bij het draadloos gebruiken van Android Auto.

Gerelateerde artikelen

Een laatste voordeel van Carsifi is dat de dongle ook werkt met oudere Android-versies, namelijk met Android 6, 7 en 8. Carsifi is te vinden op Kickstarter, het bekende crowdfundingplatform, en de eerste leveringen worden in november van 2021 verwacht. Je moet minstens 77 euro neerleggen exclusief verzending als je een Carsifi-adapter wil bemachtigen.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk