Britten met een zelfrijdende auto mogen straks onderweg tv-kijken

Britten met een zelfrijdende auto mogen straks onderweg tv-kijken

De Britse regering gaat de Highway Code aanpassen om het voor gebruikers van zelfrijdende auto's mogelijk te maken om tv te kijken tijdens het rijden.

Tv-kijken tijdens het rijden

Britten met een zelfrijdende auto mogen onderweg tv-kijken. De Britse overheid zal de wijziging in de zomer van 2022 opnemen in de Highway Code met regels voor weggebruikers. Daarbij wordt tevens opgenomen dat bestuurders te allen tijde klaar moeten zijn ​​om de controle over voertuig over te nemen wanneer daarom wordt gevraagd. Wil je meer weten? Lees het hele artikel bij onze collega's van AWSmart.

Lees ook

Wat is een zelfrijdende auto?

Een zelfrijdende auto of autonoom voertuig kan zonder ingrijpen van de bestuurder aan het verkeer deelnemen. Dat gebeurt met behulp van kunstmatige intelligentie, vele sensoren en speciaal ontwikkelde cameratechnieken. Hierdoor kan de auto zijn omgeving in de gaten houden, data analyseren en hierop anticiperen. Vervolgens kan de auto aan het verkeer deelnemen zonder tussenkomst van een chauffeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties