Android wordt het besturingssysteem in nieuwe Ford-auto's

Android wordt het besturingssysteem in nieuwe Ford-auto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ford en Google hebben maandag 1 februari een samenwerking aangekondigd. Onderdeel daarvan is dat Ford klant wordt van Google Cloud en dat Android het besturingssysteem wordt in nieuwe Ford-auto's.

Android Automotive in Ford-auto's

Ford heeft een zesjarig contract met Google afgesloten op het gebeid van clouddiensten via Google Cloud. De autofabrikant wil zijn auto's vanaf 2023 voorzien van Embedded Android for Automotive. Dit systeem gaat nog een stapje verder dan Android Auto, waarbij je je smartphone aansluit en geselecteerde apps zoals Spotify, Tune In Radio en Google Maps kan bedienen op het scherm van je auto.

Android Automotive is een infotainmentsysteem dat draait op het Androidplatform. Dit systeem is speciaal voor auto's gemaakt en je kan er je niet alleen Android-apps mee bedienen, maar ook zaken als de airco, zonnedak of ramen. De Google Assistent en een Play Store zijn ook aanwezig. Hoe dit systeem werkt in een Audi Q8 Sport zie je hier. Volvo en Audi hebben in 2017 al aangekondigd om Android Automotive in hun auto's te gaan bouwen, waarbij de Volvo Polestar 2 de primeur had. Nu volgt Ford in 2023 met nieuwe auto's.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Slimme algoritmen van Google

Daarnaast laat Ford in een persbericht weten dat het ook gebruik gaat maken van Googles expertise op het gebied van data, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Googles geavanceerde algoritmen zullen onder andere gebruikt worden om de Ford-bestuurder te voorzien van diverse technologieën en gepersonaliseerde diensten.

Android wordt het besturingssysteem in nieuwe Ford-auto's

Over-the-air-updates

Ford en Google willen beide een plezierige, veiligere en efficiëntere verbonden voertuigervaring aanbieden aan autorijders. Daarbij staat het tot een minimum beperken van afleiding van de bestuurder centraal. De nieuwste technologie zullen via over-the-air-updates naar de auto's uitgerold worden. Vanaf 2023 profiteren Ford- en Lincoln-klanten wereldwijd gebruik maken van het in nieuwe auto's ingebrouwde Android-besturingssysteem met ingebouwde Google apps en services, waaronder kaart- en spraaktechnologie:

  • met Google Assistant kunnen bestuurders de ogen op de weg en de handen aan het stuur houden en via spraaksturing opdrachten laten uitvoeren;
  • met Google Maps als de primaire navigatiedienst bereiken bestuurders hun bestemming sneller met realtime verkeersinformatie, automatische herberekening van de route, rijstrookaanwijzingen en meer;
  • met Google Play hebben chauffeurs toegang tot hun favoriete apps om naar muziek, podcasts, audioboeken en meer te luisteren; deze apps zijn geoptimaliseerd en geïntegreerd voor gebruik in de auto.

We verwachten dat Android Automotive in Ford-auto's voorzien wordt van een eigen gebruikersinterface, eigen apps en daarnaast natuurlijk toegang tot de vele Android-apps en de Google Assistent.

Android wordt het besturingssysteem in nieuwe Ford-auto's

Android Automotive in een Volvo

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk