Android Auto Wireless werkt nu met Samsung-telefoons

Android Auto Wireless werkt nu met Samsung-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto Wireless

De Android Auto-interface die je op je telefoon tovert, wordt geschrapt en vervangen door Android Auto for Phone Screens, maar de interface voor infotainmentsystemen in de auto blijft behouden. Dat geldt ook voor de draadloze variant, ofwel Android Auto Wireless. Je verbindt zo je telefoon niet langer via een usb-kabel en bluetooth-verbinding, maar je projecteert de Android Auto-interface draadloos via Wifi Direct.

Google beloofde vorig jaar dat de draadloze Android Auto-versie ook met telefoons van andere merken zal werken, maar toen bleef het voor lange tijd stil. Recent raakte bekend uit een Google-ondersteuningspagina dat Samsung-toestellen uit de Note- en S-reeks binnenkort draadloos met een Android Auto-unit kunnen verbinden.

Android Auto Wireless

Beschikbaarheid

Het gaat om telefoons die minstens met Android 9.0 Pie werken, en op de pagina worden de volgende Samsung-toestellen vermeld: Samsung Galaxy S8 (Plus), S9 (Plus), S10 (Plus), Note 8, Note 9, Note 10. Het is niet duidelijk waarom de Note 10 (Plus), de S10e en S10 Plus niet vermeld worden in de lijst, maar het is aannemelijk dat ook voor die smartphones Android Auto Wireless moet werken.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je over een systeem beschikt die met Android Auto Wireless werkt, en die kan je terugvinden op de website van Android Auto. Als je de pagina naar beneden scrollt, tik je op het pijltje onder 'See compatible devices' en vervolgens kan je merken selecteren die compatibele infotainmentsystemen bouwen. Voor elk merk is er een lijst van producten te zien, en stereo's die met Android Auto Wireless werken, krijgen een aparte aanduiding.

Beelden van de nieuwe functies in Android Auto

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk