Android Auto voor smartphones stopt met Android 12, alternatief op komst

Android Auto voor smartphones stopt met Android 12, alternatief op komst

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat stoppen met de versie van Android Auto die je op het scherm van je telefoon gebruikt. In Android 12 wordt de app omgeruild voor de nieuwe Driving Mode van de Google Assistent. Gebruikers krijgen nu de melding dat Android Auto voor smartphones stopt.

Android Auto voor smartphones

Android Auto bestaat al jarenlang als een versie voor infotainmentsystemen in auto's enerzijds, of voor smartphoneschermen anderzijds. Google wil aan die laatstgenoemde nu abrupt een einde maken, en dat gebeurt met Android 12.

Volgens XDA Developers krijgen sommige gebruikers van de Android 12-bèta nu een melding te zien die het einde aankondigt: "Android Auto is nu beschikbaar voor schermen in de auto. Probeer de Driving Mode van Google Assistent op telefoons." Google Assistent gaat dus met zijn aangepaste interface voor in de auto dienen als een alternatief. De functie werd dit jaar in meer landen uitgerold en ook in Nederland ging Google het al testen. In Google Maps kregen gebruikers plots een melding te zien met het verzoek om de functie te testen.

Gerelateerde artikelen

Het stond al veel langer in de sterren geschreven dat er een einde komt aan Android Auto voor smartphones. Google maakte het in 2019 al bekend, alleen duurde het sindsdien veel langer dan verwacht alvorens Google Assistent zijn nieuwe taak kreeg toegewezen.

Oudere Android-versies

Google heeft intussen ook gereageerd en bevestigd dat de oude Android Auto-app nog wel blijft werken voor gebruikers die Android 11 of een oudere versie van het besturingssysteem gebruiken. Op onze Pixel-toestellen die op de bèta draaien zien we de melding niet verschijnen. Wel geeft de Play Store aan bij toestellen met Android 12 dat de app incompatibel is. Ben jij alvast benieuwd naar de Driving Mode of heb jij de functie al getest? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De melding op onze Google Pixel 5

De melding op onze Google Pixel 5

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Android Auto for phone screens

Android Auto for phone screens

In mei gaf Google aan dat de Android Auto-app wordt ingeruild voor de Google Assistant Driving Mode waarbij de functies van Android Auto in Googl ..

0 reacties

Auto

Dit vind je misschien ook leuk