Android Auto voor smartphones nu definitief gestopt

Android Auto voor smartphones nu definitief gestopt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google is gestopt met zijn Android Auto-app voor smartphones, de app waarmee je Android Auto op het scherm van je telefoon kon gebruiken. Het stopzetten van de dienst werd al een tijdlang met een melding aangekondigd, maar Googles grote alternatief is nog niet beschikbaar voor iedereen.

Android Auto voor smartphones stopt

Jarenlang was Android Auto beschikbaar als een slimme interface voor op het infotainmentsysteem van je auto, maar ook als een interface op je telefoon. Die laatste dienst werkte met de 'Android Auto voor smartphones-app' en ze is nu door Google stopgezet, dat ontdekte 9To5Google.

Een verrassing is dat niet, want sinds begin deze maand was het einde al in zicht, dat bleek uit een melding in de app. "Android Auto voor smartphones stopt binnenkort met werken", was al een tijdlang te lezen. De app is vanaf nu niet meer in de Play Store te vinden en als je ze op je telefoon opent, word je onmiddellijk doorverwezen naar de gewone Android Auto-app voor infotainmentsystemen.

(Nog) geen alternatief

Dat is een opvallende keuze, want als je al een infotainmentsysteem had dat met Android Auto werkt, dan zou je waarschijnlijk Android Auto voor smartphones niet gebruiken. Het echte alternatief voor Android Auto is dan ook de Rijstand van de Google Assistent, dat is een aangepaste interface voor Google Maps die is aangepast aan gebruik in de auto. De Rijstand werk ook met de bekende muziekstreamingdiensten, maar ze ondersteunt niet alle apps die normaal voor Android Auto werken. En daarbij komt nog dat de functie slechts voor een beperkte groep gebruikers beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Android Auto voor smartphones was dus een handige oplossing voor wie veilig de apps van Android Auto wilde gebruiken, maar niet beschikte over een compatibel infotainmentsysteem. Heb jij de smartphone-app weleens gebruikt en ga je ze missen? Heb jij misschien een alternatief gevonden, anders dan de Rijstand? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Android Auto
Android Auto for phone screens

Android Auto for phone screens

In mei gaf Google aan dat de Android Auto-app wordt ingeruild voor de Google Assistant Driving Mode waarbij de functies van Android Auto in Googl ..
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk