Android Auto volledig vernieuwd met donker thema en slimme bediening

Android Auto volledig vernieuwd met donker thema en slimme bediening

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vernieuwde Android Auto

Google onthult net voor het begin van zijn Google I/O-oconferentie een volledig vernieuwde interface voor Android Auto. Dat is een aangepaste versie van Android die bepaalde apps in de wagen toegankelijk maakt. Android Auto is geïntegreerd in meer dan 500 modellen van auto's en bij 50 verschillende merken. Daarnaast is ze ook beschikbaar in een applicatie maar in Nederland werd de dienst nog niet officieel gelanceerd.

Appdrawer en slimme navigatiebalk

Google stelt nu in een blogbericht een nieuwe interface voor die rekening houdt met de schermgrootte die beschikbaar is, want op die manier kan meer informatie worden weergegeven. Google komt ook met een donker thema wat aangenaam is voor de ogen tijdens het rijden. Als eerste is er het hoofdmenu met kaarten dat nog steeds dient als een overzicht tot de belangrijkste functies. Je kan in één keer naar je favoriete muziek-app of je begint met navigeren.

Beelden van de nieuwe functies in Android Auto

Verder zien we dat Android Auto nu een app drawer heeft gekregen in de navigatiebalk waarmee je net als bij de meeste telefoons meteen toegang krijgt tot je overzicht van applicaties. De navigatiebalk dient voor het eerst ook als een hulpmiddel voor tijdens het rijden. Als je bijvoorbeeld Google Maps verlaat om je muzieklijst te openen, dan krijg je in de balk de volgende route-aanwijzing te zien. Omgekeerd zie je vanuit Google Maps nog steeds de navigatieknoppen in de balk om door je Spotify-bibliotheek te bladeren.

Meldingen en Assistent-knop

Naast een appdrawer gaat Android Auto ook meer op Android lijken dankzij de toevoeging van een notificatiemenu. Het is natuurlijk te lastig om tijdens het rijden een veegbeweging naar beneden te doen om je meldingen te bekijken, maar Google komt wel met een vaste knop. Vervolgens krijg je een bord met meldingen te zien, waardoor je meteen berichten kan bekijken, beluisteren of beantwoorden. Je krijgt ook pop-up meldingen van inkomende notificaties waaronder oproepen die je kan beantwoorden of weigeren.

Verder zien we ook naast het pictogram voor meldingen een icoontje voor spraakbediening. Mogelijk zal je op het microfoontje kunnen tikken om de aandacht van de Google Assistent te trekken als je geen 'Hey Google' commando wil uitspreken. In onderstaande video kan je de nieuwe functies van Android Auto alvast bekijken samen met een nieuw uiterlijk voor Google Maps.

We mogen nog meer details verwachten over de nieuwe interface op een speciaal Android Auto-presentatie op Google I/O. De interface zou deze zomer uitgerold worden. Wat denk jij van de vernieuwingen? Laat het ons weten in de reacties.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk