Android Auto: stel de muziek in je auto in met een equalizer

Android Auto: stel de muziek in je auto in met een equalizer

Je kan equalizers gebruiken om de muziek die je op je smartphone hebt ook volledig je eigen smaak af te spelen in je auto. We leggen uit hoe je de stereo van je auto naar wens afstelt en kiest voor een aangename balans van hoge tonen en bastonen in jouw auto.

Android Auto muziek afstellen

Android Auto zorgt ervoor dat je telefoon een belangrijke rol gaat spelen terwijl je met de auto onderweg bent. Je auto leest meldingen voor dankzij de Google Assistent, navigeren doe je met Google Maps en veel van je vertrouwde muziek- en podcast-apps zijn gewoon rechtstreeks te vinden in de Android Auto-interface.

Zodra je Android Auto ook gebruikt om muziek af te spelen in apps als Spotify, in plaats van een eenvoudige verbinding via bluetooth tussen je telefoon en het infotainmentsysteem van je auto, gaat de equalizer van je telefoon de bovenhand nemen.

Android Auto: stel de muziek in je auto in met een equalizer

De KINK-app voor Android Auto

Wat is een equalizer?

De equalizer is een tool waarin de verschillende klanktonen van je muziek wordt gebalanceerd. Ga je plots de bastonen boosten op je smartphone , dan merk je dat verschil ook in je auto tijdens het gebruik van Android Auto. Het kan dus interessant zijn om de muziek op je telefoon naar wens af te stellen, zodat je er ook de vruchten van plukt onderweg wanneer je speakers extra luid staan.

Equalizer in Spotify, YouTube Music en Apple Music

Heel wat populaire muziek-apps komen met een eigen ingebouwde equalizer, en een voorbeeld hiervan is het populaire Spotify. In die equalizer kan je handmatig de verschillende volumes van de tonen aanpassen, of je kan kiezen uit verschillende vooraf ingestelde presets. Luister je bijvoorbeeld alleen heavy metal, dan heeft Spotify daar een kant-en-klare preset voor die je kan selecteren uit het dropdownmenu.

Je vind in Spotify de equalizer als volgt: Instellingen > kopje Geluidskwaliteit > Equalizer. Verder heeft ook YouTube Music sinds twee jaar een equalizer en hetzelfde geldt voor Apple Music.

Android Auto: stel de muziek in je auto in met een equalizer

De ingebouwde equalizer van Spotify met al zijn presets

Equalizer-apps

Android kent veel equalizer-apps en vaak werken die ook gewoon in combinatie met populaire muziekdiensten, en ze komen vaak met extra functionaliteiten. Een van die bekende apps is Muziekequalizer- volumewisselaar & basversterker.

Deze app komt met veel voorinstellingen voor tal van genres die je ook zelf nog kan tweaken. De app heeft ook nog een versterkerfunctie voor je geluid en je kan het effect van surround nabootsen. Interessant is ook dat je je equalizer makkelijk kan aanpassen aan de hand van widgets op het start(scherm van je telefoon.

Welke equalizer-app gebruik jij? Stelde jij alvast je muziek al volledig naar wens af voor Android Auto? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Muziekequalizer- volumewisselaar & basversterker
Muziekequalizer laat je alle muziek die je op je telefoon afspeelt helemaal volgens je eigen voorkeur kinken. Een equalizer verandert namelijk klanken, en je kan tot ..

Meer info

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer