Smart reply voor Android Auto komt dichtbij, maar niet voor iedereen

Smart reply voor Android Auto komt dichtbij, maar niet voor iedereen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eind vorig jaar kondigde Google drie nieuwe topfuncties voor Android Auto aan. Eén van die functies is nu voor enkele Android Auto-gebruikers zichtbaar, en dat is smart reply.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Sneller op berichten reageren

Android Auto automatisch starten, makkelijker muziek luisteren, en sneller op berichten reageren, dat zijn de drie topfuncties voor Android Auto die Google vorig jaar aangekondigd heeft. De uitrol van de laatste functie is nu wel heel dichtbij. Dat blijkt uit de screenshots die 9To5Google ervan deelt. Ze ontdekten de functie in versie 7.6.1215 van de bètaversie van Android Auto.

Met smart reply kan je, wanneer je een bericht in de auto wil beantwoorden met de Assistent, snel een optie aantikken in een venster van je digitale hulpje. Het gaat om snelle antwoorden om bijvoorbeeld 'ja', 'nee' of 'ik ben onderweg' te zeggen. Je kan ook kiezen voor een emoji. In feite is het een sneller alternatief voor een boodschap die je via spraak aan Google vertelt. Je kan namelijk met een enkele tik het antwoord verzonden via je favoriete chatapp.

Er is ook een optie 'Custom reply'. Met deze optie kan je meteen doorgaan met het antwoorden via een spraakbericht, in plaats van te wachten tot de Google Assistent het hele bericht heeft voorgelezen.

Smart reply is een veiligere keuze in de auto omdat je niet eerst een antwoord hoeft te dicteren aan de Google Assistent. Kiezen voor een smart reply gaat veel sneller, al zal dit antwoord wel minder uitgebreid zijn. Bedenk wel dat het niet beantwoorden van berichten in de auto nog altijd de veiligste keuze is in de auto.

Beschikbaarheid in Nederland en België

De kans is klein dat Smart reply voor Android Auto meteen in het Nederlands zal werken. Nederlandstalige Android Auto-gebruikers die hun smartphone in het Engels gebruiken, zullen er uiteraard wel van kunnen profiteren. We hopen dat smart reply in de komende weken voor meer mensen zichtbaar is. Wanneer Google van plan is om de functie in de Lage Landen uit te gaan brengen, is niet bekend.

De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk